Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία ανακοίνωσε ο Πούτιν

Η συμφωνία βασίζεται σε τρία έγγραφα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία και έναρξη συζητήσεων για ειρήνευση στην περιοχή.


«Η συμφωνία που πετύχαμε είναι πολύ εύθραυστη, όπως όλοι καταλαβαίνουμε. Απαιτεί πολλή προσοχή και υπομονή, επαγγελματική συμπεριφορά και συνεχή επικοινωνία με τους συνομιλητές μας», ανέφερε ο Πούτιν σε συνάντηση με τους Ρώσους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών.

Η συμφωνία βασίζεται σε τρία έγγραφα.

«Το πρώτο υπογράφτηκε από την συριακή κυβέρνηση και τους Σύριους αντάρτες, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στην περιοχή της Συρίας. Το δεύτερο περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα ελέγχου της κατάπαυσης του πυρός και το τρίτο είναι μια διακήρυξη της πρόθεσης για την ολοκλήρωση της συριακής συμφωνίας».

Η ανακωχή υποστηρίζεται από επτά μεγάλες ομαδες ανταρτών με πάνω από 60.000 μαχητές, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Όπως τόνισε η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στη Ρωσία να μειώσει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία.

Ωστόσο, ο Πούτιν έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία θα σταματήσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

Ο συριακός στρατός επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός από τα μεσάνυκτα.


Ωστόσο, η Δαμασκός διευκρινίζει ότι από την εκεχειρία εξαιρούνται οι δύο βασικές τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν στο συριακό έδαφος, Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα και πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα), καθώς και μικρότερες οργανώσεις οι οποίες συνδέονται μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News