Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Μπλόκα αγροτών... η επιστροφή! Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα αποφάσισαν οι αγρότες

Στην πανελλαδική συνεδρίαση συμμετείχαν αγρότες από σχεδόν όλους τους νομούς της χώρας

Οι αγρότες συνεδρίασαν και... ξανάρχονται δυναμικά με τη νέα χρονιά καθώς αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις και μπλόκα με αφετηρία στο τέλος Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 180 αγρότες απ’ όλη τη χώρα βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λάρισας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των μπλόκων, με αντικείμενο τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Μετά από δύο και πλέον ώρες συζητήσεων, αποφασίστηκε να στηθούν πανελλαδικά μπλόκα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ενώ τα σημεία στα οποία θα «στρατοπεδεύσουν» τα τρακτέρ σε κάθε νόμο, θα αποφασιστούν εν ευθέτω χρόνω από τις τοπικές συντονιστικές των μπλόκων.

«Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, από τη σημερινή Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα, τονίζοντας πως τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλά και σε κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα.

«Η κλιμάκωση είναι μπλόκα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, υπενθυμίζοντας ότι «έχουμε τα ίδια αιτήματα με πέρυσι και κάποια επιπρόσθετα. Το μεγαλύτερο κέρδος από αυτή την υπόθεση των αγώνων είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί και μονιμοποιηθεί η λειτουργία και η δράση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων».

Για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου και με τους υπόλοιπους αγρότες που πέρυσι έδωσαν τον αγώνα σε διαφορετικά μπλόκα χωρίς κοινό συντονισμό, ο Βαγγέλης Μπούτας τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την Ε.Ε και το κεφάλαιο», ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

«Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα.

Τέλος, απαντώντας στο κάλεσμα διαλόγου που απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ξεκαθάρισε ότι «διάλογο για το πόσο θα χάσουμε δεν κάνουμε. Αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς οι αγρότες, αν και πότε θα συνεννοηθούμε».

Να σημειωθεί τέλος, πως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά. Ο Βαγγέλης Μπούτας είπε πως αν συμβεί αυτό «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση;»

Στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από σχεδόν όλους τους νομούς της χώρας, εκπροσωπώντας περισσότερα από 70 μπλόκα.

Με πληροφορίες από onlarissa, ΑΠΕ - ΜΠΕ

16 σχόλια:

  1. Ναι μωρέ.
    Σας μάθαμε και εσάς.
    Κλαδεψατε,θα κάνετε και γιορτές, οι υπόλοιπες δουλειές είναι ελεγχόμενες.
    Ε να σπασετε και τα @@ του κοσμακη με τα μπλόκα σας.
    Σας πήραμε χαμπαρι.
    Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα ίδια.
    Σας είδαμε και στην Κρήτη που φαγατε τα λυσακα σας επειδή έκαναν απεργία οι ναυτικοί, αλλά ετσι πρέπει να γίνει και εδώ την άνοιξη και το καλοκαίρι, να σας έρθει το αβγό στον κ@λο,και να σαπισουν οι παραγωγές στα χωράφια.
    Θέλετε να διαμαρτυρηθείτε?
    Κάντε το.
    Αλλά όχι εις βάρος αλλων κοινωνικών και εργατικών ομάδων, στερώντας τους την μετακίνηση η ταλαιπωροντας τούς.
    Θα μαζευτειτε παλι,θα κάνετε χαβαλε με τις κάμερες,θα παρατησετε τα τρακτέρ σας στους δρόμους, τα πρωινά θα πηγαινετε στα χωράφια σας,δεν θα μείνουν πίσω οι δουλειές σας.
    Το απόγευμα θα ντερλικωνεται στις μασες και τα τσίπουρα, και αφου κάνετε και ενα περασμα απο τα κ@λαδικα της περιοχής-γιατι στο μπλόκο είσαστε ποιος θα σας ψάξει-
    Θα γυρίσετε σπιτια σας ικανοποιημένοι για τον δίκαιο αγώνα σάς και τον ιδρώτα που < χύνεται >.
    Θα λάβετε υποσχέσεις θα ανοίξετε τα μπλόκα και του χρονου τέτοια εποχη τα ίδια θα συζητάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλακιες , καθε χρονο οι ιδιες παπαριες, και στο τελος παιρνετε αρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ ΠΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, Η ΠΑΝΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ, ΟΟΟΟΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΟΟΟΟΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ, ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ, ΤΑΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχουν τι να κάνουν φωνάζουν ενώ οι μισοί ψηφίσαν τσίπρα. Καλά να πάθετε και μνημόνια σας έφερε και φόρους σας έχωσε...καλά να πάθετε τώρα η ΕΛΑΣ πρέπει να σας ανοίξει τα κεφάλια αν κλείστε δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί που γράφεται αυτά τα σχόλια γιατί δεν βάζετε το ονοματάκι σας να ξέρουμε απο ποιούς μαλακές έρχονται...κολομαγκες του καναπέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσύ γιατί δεν βάζεις το δικό σου;Τόσο πολυ σε έθιξε η αλήθεια που λένε;

      Διαγραφή
  6. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΒΓΑΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Αθήνα η μαγκια σας οχι στο θεοδορακι και στη περικλια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη δείξαμε την μαγκιά μας πέρσι που κατεβήκαμε

      Διαγραφή
  9. Ιανουαρίο μέχρι αρχές Μαρτίου μετά αρχίζουν τα σπαράγγια και οι άλλες αγροτικές δουλειές αυτός είναι ο αγώνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσεις που γράφεται παρακαλώ πειτε μου λιγο τη δουλεια που κάνετε?? Γιατί εφόσον στην Αριδαία δε ειστε αγροτες ειστε δημόσιοι υπάλληλοι..γιατι αν ειστε ελεύθερη επαγγελματίες και διαμαρτυρεσται ειστε για τα πανηγύρια...πειτε μου εσεις οταν κλείνεται τις υπηρεσίες ειναι καλα??επειδη το ξερουμε και δε παμε να κάνουμε τη δουλεια μας σημενει πως δε μας ενοχλεί?εμεις παλι θα βγουμε αν χρειαστεί και γράψτε εσεις ότι πιστεύεται.και εφοσον ο καθενας γραφει οτι πιστευει μπορείτε να πατε να γλύψετε κατουρημενες ποδιες μπας και βαλατε το παιδί σας στο δημόσιο για να μην γινει ΑΓΡΟΤΗΣΣΣΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγρότης είμαι.
      Και απο αγροτική οικογένεια προέρχομαι.
      Το χτεσινο σχόλιο 5:09,ανήκει σε εμένα.
      Διαφωνω κάθετα όμως με αυτή την μορφή διαμαρτυρίας

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News