Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο εθελοντισμός μέσα από τα μάτια των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΛΙΑΣ

Μία όμορφη δράση υλοποίησε ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου).

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργου Χατζηγιαννίδη, ζητήθηκε από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δημιουργήσουν οι μαθητές τις δικές τους ζωγραφιές που να αποτυπώνουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την έννοια του εθελοντισμού.

Παρότι ο χρόνος ήταν σύντομος και τα περισσότερα σχολεία δεν πρόλαβαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς, όπου οι μαθητές σχεδίασαν τις δικές τους δημιουργίες και… ζωγράφισαν τον εθελοντισμό μέσα από τα δικά τους μάτια.

Τόσο ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον Διευθυντή κ. Βασίλη Λαμπρίδη, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς, σημειώνοντας πως τις δύσκολες μέρες που διανύουμε ως χώρα, είναι μία καλή ευκαιρία να εντάξουμε στον τρόπο ζωής μας τον εθελοντισμό και να νιώσουμε μέσα απ’ αυτόν τη χαρά και την αξία της κοινωνικής προσφοράς. Επιπλέον, σημείωσαν ότι από την μικρή ηλικία ένας μαθητής δημιουργεί τόσο όμορφες εικόνες σε ένα λευκό χαρτί και μας περιγράφει με αυτόν τον τρόπο πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του. Και κάπως έτσι ο εθελοντισμός γίνεται τρόπος ζωής.

Την επόμενη βδομάδα ο κ. Μπίνος μαζί με τον κ. Χατζηγιαννίδη θα επισκεφθούν το Δημοτικό Σχολείο Μηλιάς και θα μοιραστούν με τους μικρούς μας φίλους τις σκέψεις τους για ένα καλύτερο κόσμο.






1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News