Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ψάχνουν να βρουν αν έχει σχέσεις με τρομοκράτες - Ποιος είναι ο νεκρός ληστής

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το πρωί

Ο άνδρας που άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έναν αστυνομικό προτού αυτοκτονήσει είναι ο 38χρονος Θεόφιλος Λαζαράκης - Ήταν ισοβίτης και είχε λάβει άδεια από τις φυλακές αλλά δεν είχε επιστρέψει.

Το ενδεχόμενο ο νεκρός ληστής Θεόφιλος Λαζαράκης να είχε σχέσεις με τρομοκράτες ερευνούν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση στους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας είναι το γεγονός ότι ο δραπέτης ισοβίτης όταν είδε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει και θα έπεφτε στα χέρια των αστυνομικών επέλεξε να αυτοκτονήσει.

Προηγουμένως, ο 38χρονος που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Κέρκυρας είχε ξεκινήσει πιστολίδι με τους αστυνομικούς τραυματίζοντας έναν από τους διώκτες του.

Τι γνωρίζουμε για την συμπλοκή

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στις 11:15 το πρωί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να υποβάλουν σε έλεγχο μια ομάδα ανθρώπων στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Λαζαράκης αρχικά πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο χέρι. Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, ο ισοβίτης κατάφερε να διαφύγει.


Λίγα λεπτά αργότερα, ο 38χρονος έβγαλε το πιστόλι του και αφού κρύφτηκε πίσω από κτήριο, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο Λαζαράκης είχε καταδικαστεί για δολοφονία γυναίκας μέσα σε αρτοποιείο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, περιστατικό που είχε γίνει το 2004.

Ο ισοβίτης, περιέργως πώς, είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του. Αν και σύμφωνα με τους όρους της άδειάς του έπρεπε να έχει επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα Χαλκίας στις 6 Δεκεμβρίου 2016, ο Λαζαράκης δεν είχε επιστρέψει και θεωρούνταν δραπέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News