Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τραμπ: Τα Ηνωμένα Έθνη είναι μια λέσχη για να συναντιέται ο κόσμος και να περνά καλά

Νέο χτύπημα από τον Τραμπ

Στην πιο ευθεία παρέμβασή του στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής πριν ορκιστεί στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ πίεσε δημόσια τον Μπαράκ Ομπάμα να ασκήσει βέτο σε καίριας σημασίας για το Ισραήλ ψήφισμα στο ΣΑ του ΟΗΕ που απαιτούσε να τερματιστεί η εποικηστική δραστηριότητα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ωστόσο δεν τα κατάφερε.


Σε μια ένδειξη πως φοβούνταν ότι ο Ομπάμα θα εγκατέλειπε την διπλωματική προστασία που προσέφεραν επί δεκαετίες οι ΗΠΑ στο Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσαν δημόσια τον Λευκό Οίκο να ασκήσει βέτο στο σχέδιο απόφασης.

Ο Νετανιάχου ζήτησε αμερικανικό βέτο με ανάρτηση στο Twitter και ακολούθησε ο Ντόναλντ Τραμπ επίσης με αναρτήσεις στο Twitter και Facebook. «Πρέπει να ασκηθεί βέτο στην απόφαση που εξεταζεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά το Ισραήλ» έγραψε ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος.

Τελικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ένα ψήφισμα που απαιτεί το τέλος των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ και ο Τραμπ επέπληξε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), αποκαλώντας τον «λυπηρό».

«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τόσο μεγάλη προοπτική αλλά αυτή τη στιγμή αποτελούν απλώς μια λέσχη για να συναντιέται κόσμος, να μιλάει και να περνάει καλά. Τόσο λυπηρό», είπε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

2 σχόλια:

  1. Τελικά ρε με ποιον είναι ο Τραμπ? μήπως τελικά οι εβραίοι τον στηρίζουν και όλοι οι ακροδεξιοί λένε βλακείες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News