Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στην Πέλλα: Σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Μόνο ευθυμία, ίσως λόγω των ημερών, προκαλεί η ανακοίνωση της ΝοΔΕ Πέλλας της ΝΔ σχετικά με τα θέματα υγείας στην Πέλλα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ παραλαμβάνοντας πλήρη διάλυση στην δημόσια υγεία στην Πέλλα ( 5 χρόνια χωρίς καμιά πρόσληψη γιατρού, νοσηλευτή ή διοικητικού, με υποτετραπλασιασμό του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Πέλλας, με παντελή έλλειψη αξονικών τομογράφων, με μονάδα τεχνητού νεφρού σε τρικοκοσμικές συνθήκες στο υπόγειο, με μεγάλες ελλείψεις υλικών κ.α.) κατάφερε στα δύο αυτά χρόνια να κρατήσει ζωντανά τα νοσοκομεία της Πέλλας εξασφαλίζοντας επικουρικούς γιατρούς, βελτίωση της τροφοδοσίας τους, αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων με εφημερίες και άλλα.

Μετά την σταθεροποίηση η κυβέρνηση ξεκίνησε την ενίσχυση των δύο νοσοκομείων (Έδεσσας και Γιαννιτσών) με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκε η έγκριση ενός αξονικού τομογράφου με απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από τα αδιάθετα του Υπουργείου Υγείας και η προώθηση της έγκρισης ενός ακόμη αξονικού τομογράφου μέσω του διασυνοριακού προγράμματος ΙΝΤΕRREG Ελλάδα – FYROM. Ξεκίνησε ακόμη η κατασκευή της μετεγκατάστασης του τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας με κόστος υποτετραπλάσιο του κόστους που προϋπολόγιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με δεδομένο ότι ο αξονικός τομογράφος μέσω του ΙΝΤΕRREG είχε προωθηθεί από τον Απρίλιο 2016 δίνοντας προτεραιότητα στο νοσοκομείο Γιαννιτσών (έχει ολοκληρωθεί θετικά η πρώτη φάση αξιολόγησης και αναμένεται η τελική αξιολόγηση προς το τέλος Ιανουαρίου 2017 σε μια πρόταση που περιλαμβάνει και τα συστήματα οξυγόνου των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών) ο δεύτερος αξονικός από τα αδιάθετα του Υπουργείου Υγείας κατευθύνεται στην Έδεσσα. Αυτό επιβάλει η ορθολογιστική διαχείριση πόρων.

Το Δελτίο Τύπου από το Νοσοκομείο της 28.12.2016 με υπογραφή του Αν. Διοικητή Αλ.Βουρδισλή ήταν ατυχές και αντίθετo με την πολιτική απόφαση του Αν. Υπουργού και του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

Το γεγονός αυτό, όμως, δεν δίνει σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα στους θιασώτες της διαπλοκής και της διάλυσης της δημόσιας υγείας, αυτούς που επί των ημερών τους δεν υπήρξε ποτέ αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Έδεσσας και από το 2013 άφησαν χαλασμένο τον αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο Γιαννιτσών ( με αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων λόγω της αδυναμίας του δημόσιου συστήματος), αυτούς που για τους ίδιους λόγους άφησαν την μονάδα του τεχνητού νεφρού σε τριτοκοσμική κατάσταση να προσπαθούν να γίνουν και τιμητές από πάνω και να τολμούν να αρθρώνουν και άναρθρες κραυγές που ξεπερνούν ακόμη και τις κραυγές των πιο ακραίων της παράταξης τους.

Ας βάλουν την ουρά στα σκέλια και ας σιωπήσουν, και σε αυτή την περίπτωση κύριοι της ΝοΔΕ Πέλλας η σιωπή είναι χρυσός. Φανταζόμαστε την αντίδραση σας σε λίγο διάστημα που θα έχει γίνει πράξη η προμήθεια των αξονικών, η πρόσληψη 15 μονίμων γιατρών που έχει προκηρυχθεί και τριάντα περίπου νοσηλευτών 12μηνης διάρκειας.

Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει το δημόσιο σύστημα όσες κραυγές και να βγάλουν τα φερέφωνα της διαπλοκής και την διάλυσης.

3 σχόλια:

  1. Στα μαχαίρια τωρα αλλα οταν έρχονται τα μνημονια χερακι χερακι τα ψηφίζουν!!προβατα ξυπνατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλως να ορισουν οι αξονικοι τομογραφοι, αλλα απο προσωπικο υπαρχει μεγαλη ελειψη, μπορουσατε να προσλαμβανατε 3000 γιατρους και νοσηλευτες αντι 3000 πλεοναζων προσωπικο στις ΕΡΤ που δεν τις παρακολουθει κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΑ
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΑΞΟΝΙΚΟ
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΒΟΥΔΡΙΣΛΗΣ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΕΔΕΣΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ, ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ

    ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΔΕΣΣΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΥΡΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣ. ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΥΡΕΤΗΣΗ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ Η ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News