Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Πώς επηρεάζει το (πολύ) σεξ τη γυναικεία μνήμη;

Αν θες να θυμάσαι τα πάντα όπως ο Τζον Τάραμας (επίκαιρο), κάνε όσο περισσότερο σεξ μπορείς

Μνήμη- “ελέφαντα”: Πώς αποκτάται; Με καλόν ύπνο; Με ξηρούς καρπούς, ψάρια και τζίνσενγκ; Με σωματική άσκηση; Με μία κούπα καφέ; Ναι σε όλα. Αλλά σύμφωνα με μία νέα μελέτη, το γερό μνημονικό έχει τις ρίζες του και στο καλό κρεβάτι. Αν θες να θυμάσαι τα πάντα όπως ο Τζον Τάραμας (επίκαιρο), κάνε όσο περισσότερο σεξ μπορείς.

Πριν ένα μήνα ερευνητές του πανεπιστημίου McGill δημοσίευσαν στα Αρχεία της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς το πόρισμά τους σχετικά με το αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην καλή ερωτική ζωή και στη γερή μνήμη μιας γυναίκας. Η απάντηση είναι «Ναι».

Κι αυτό, γιατί όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα- 78 τον αριθμό, ηλικίας 18-29 ετών- είναι ότι εκείνες που είχαν πιο συχνές σεξουαλικές επαφές θυμόντουσαν περισσότερα στα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, σε σύγκριση με εκείνες που έπεφταν στο κρεβάτι μ’ έναν περιστασιακό ή τον μόνιμο σύντροφό τους πιο αραιά και πού. Συγκεκριμένα οι πρώτες μπορούσαν να μνημονεύσουν καλύτερα τυχαίες λέξεις, φωτογραφίες και πρόσωπα που έβλεπαν μπροστά τους στην οθόνη.

Όπου «σεξουαλικές επαφές» οι ερευνητές επισημαίνουν «σεξ με διείσδυση» κι όχι κάποιο άλλο είδος διέγερσης, γιατί αυτή η μορφή επαφής ευνοεί την νευρογένεση, δηλαδή τη δημιουργία νέων κυττάρων στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα στο τμήμα του ιππόκαμπου, το οποίο ελέγχει τη μνήμη.

Και μπορεί η έρευνα να εστίασε στη βραχεία μνήμη, ωστόσο η επικεφαλής της έρευνας, Dr, Jens Pruessner είναι πολύ σίγουρη πως την ίδια επίδραση έχει και στην μακρά μορφή της μνήμης.

Το δείγμα του πληθυσμού (78 γυναίκες) είναι πολύ μικρό, αυτό ισχύει. Αλλά το πόρισμα μόνο δυσάρεστο δεν το λες. Οπότε, κάνε όσο πιο πολύ σεξ μπορείς και θα μας θυμηθείς. Μάλλον λάθος, θα μας θυμάσαι για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News