Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ολλανδία: Κλινική υπογονιμότητας γονιμοποιούσε ωάρια με λάθος... σπερματοζωάρια!

Οι μισές απ’ τις γυναίκες που υποβλήθηκαν στη θεραπεία είναι τώρα έγκυες ή έχουν ήδη γεννήσει

Σάλος έχει προκληθεί στην Ολλανδία μετά την αποκάλυψη ότι μια κλινική θεραπείας υπογονιμότητας ότι μπορεί να γονιμοποιήθηκαν με λάθος σπέρμα τα ωάρια 26 γυναικών λόγω ενός «διαδικαστικού σφάλματος»! μάλιστα, πολλές απ’ τις γυναίκες έχουν ήδη γεννήσει!

Το «διαδικαστικό», όπως το χαρακτήρισε η κλινική UMC, σφάλμα επαναλαμβανόταν για πάνω από έναν χρόνο, στο διάστημα από τα μέσα Απριλίου του 2015 μέχρι τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στη διάρκεια της γονιμοποίησης σπερματικά κύτταρα ενός ζεύγους που υποβάλλεται σε θεραπεία ίσως αναμείχθηκαν με τα ωάρια άλλων 26 ζευγαριών», αποκάλυψε η κλινική. «Υπάρχει η πιθανότητα τα ωάρια να γονιμοποιήθηκαν με σπέρμα κάποιου άλλου απ’ τον πατέρα»!

Οι υπεύθυνοι της UMC, που εδρεύει στην Ουτρέχτη, είπαν ότι η πιθανότητα να έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι μεν μικρή αλλά «δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Οι μισές απ’ τις γυναίκες που υποβλήθηκαν στη θεραπεία είναι τώρα έγκυες ή έχουν ήδη γεννήσει.

Σε μια ιστοσελίδα που άνοιξε η κλινική για να απαντήσει στις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων για το συμβάν, εξήγησε ότι το «διαδικαστικό» σφάλμα ανακαλύφθηκε όταν τέθηκε σε εφαρμογή μια νέα διαδικασία στο ιατρικό κέντρο.

Μολονότι κάποια απ’ τα ζευγάρια έχουν ακόμη διαθέσιμα κατεψυγμένα έμβρυα, τα ωοκύτταρα αυτά μπορεί να έχουν γονιμοποιηθεί με λάθος σπέρμα, είπε η UMC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News