Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση του Γιάννη Σηφάκη με τον Υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη

Ο Γιάννη Σηφάκης ζήτησε ο αξονικός τομογράφος που εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του από τον Υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στο ΠΔΕ να αφορά το Νοσοκομείο Έδεσσας

Ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών θα χρηματοδοτηθεί από το INTERREG που βρίσκεται σε τελική φάση αξιολόγησης

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε την Παρασκευή 09/12/2016 με τον Παύλο Πολάκη και επικοινώνησε με τον ΥΠΕάρχη Γιώργο Κύρκο καταθέτοντας το δίκαιο αυτό αίτημα. Μόνο έτσι θα αξιοποιηθούν ορθολογικά τα κονδύλια για την αντιστροφή της κατάστασης και της εικόνας στην υγεία στην Πέλλα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιλύει αποφασιστικά βήμα βήμα τα βασικά προβλήματα της υγείας στην Πέλλα.

Ήρθε στο Νοσοκομείο Πέλλας η έγκριση της χρηματοδότησης αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Πέλλας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του Υφυπουργού Παύλου Πολάκη. Η απόφαση αφορά το Νοσοκομείο Πέλλας χωρίς να ονοματίζει Νοσοκομείο. Η ΥΠΕ απέστειλε το έγγραφο στο Νοσοκομείο ονοματίζοντας το Νοσοκομείο Γιαννιτσών παρά το γεγονός ότι ο αξονικός τομογράφος των Γιαννιτσών έχει προεγκριθεί και ο φάκελλος είναι σε τελική φάση αξιολόγησης μέσω του ΙΝΤΕRREG.

Ο Γιάννης Σηφάκης θεωρεί ότι η ορθολογική αξιοποίηση των κονδυλίων επιβάλλει την αλλαγή του εγγράφου και την απόφαση να προμηθευτεί το Νοσοκομείο Πέλλας αξονικό τομογράφο για το Νοσοκομείο Έδεσσας μέσω του εγκεκριμένου κονδυλίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να επιμείνει στην έγκριση του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών μέσω του ΙΝΤΕRREG. Σε όποια άλλη περίπτωση υπάρχει σαφέστατος κίνδυνος απώλειας του ενός των εκ των δύο κονδυλίων που θα στερήσει από το ένα εκ των δύο Νοσοκομείων την δυνατότητα προμήθειας αξονικού τομογράφου.

Ο Υφυπουργός κατανοώντας απολύτως το θέμα θεώρησε ορθή την άποψη του βουλευτή και δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα με τον Γιώργο Κύρκο. Αλλά και ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κύρκος δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με το θέμα τι επόμενες μέρες για την λήψη τελικής απόφασης.

6 σχόλια:

  1. ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΔΥΟ ΑΞΟΝΙΚΟΙ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ. ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, ο ένας από το πρόγραμμα του Υπουργείου στην Έδεσσα και ο άλλος από το πρόγραμμα interreg στα Γιαννιτσά.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ; ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΕ. ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ.

      Διαγραφή
    3. Η διοίκηση του Νοσοκομείου απεφάσισε να πάει η χρηματοδότηση του αξονικού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στα Γιαννιτσά όταν τρέχει και το INTERREG για Γιαννιτσά; ρωτήστε τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου αν ξέρει τίποτα. Φυσικά θα αποφασίσει το Νοσοκομείο, η ΥΠΕ και στο τέλος το Υπουργείο ( αν υπάρχει διαφωνία). Μπορεί άραγε να ισχυριστεί κανείς στα σοβαρά ότι πρέπει και οι δύο χρηματοδοτήσεις να πάνε στο ένα νοσοκομείο και αφού θα εγκριθεί και το INTERREG να χαθεί η μία; λίγη σοβαρότητα και ορθολογισμός

      Διαγραφή
  3. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη9 Δεκεμβρίου 2016 στις 11:52 μ.μ.

    Η κακου γουστου προσπαθεια πολιτικων να αυτοκαπηλευονται τις κυβερνητικες αποφασεις για τα προβληματα της κοινωνιας ειναι μνημειο παλαιοκομματισμου.Ο βουλευτης δεν θα ακολουθησει λογικες και πρακτικες που δεν τιμουν κανεναν σε αριστερα κομματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News