Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Επεισόδιο στα Ίμια από Τούρκους: Ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από τις βραχονησίδες

Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που παρενόχλησαν τους Έλληνες ψαράδες

Παρ’ ολίγο θερμό επεισόδιο στα Ίμια, όταν 10 Έλληνες ψαράδες μαζί με την ελληνική ακτοφυλακή ήρθαν για πρώτη φορά τόσο κοντά με την τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπεριφορά των Τούρκων ήταν προκλητικότατη. Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΚΥΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες ψαράδες και η ελληνική ακτοφυλακή μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και το επεισόδιο έληξε με την αποχώρησή τους. Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική.

Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που παρενόχλησαν τους Έλληνες ψαράδες. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, δέκα Έλληνες ψαράδες μαζί με την ελληνική ακτοφυλακή πλησίασαν στα 50 εκατοστά σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δέκα ψαράδες έφτασαν στα Ίμια από την Κάλυμνο και τη Λέρο και μαζί με το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που έφτασε από την Κω πέρασαν αρκετές φορές τα Ίμια ενώ μερικοί από τους ψαράδες προσπάθησαν να ρίξουν σκοινί στα Ίμια δένοντάς το. Οι ίδιες τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι στις 11.30 έφτασαν πάνω από τα Ίμια ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα από τη Λέρο, παρέμειναν στον αέρα για κάποιο διάστημα και μετά αποχώρησαν. Στη συνέχεια γύρω στις 12.00 δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής καταδίωξαν πρώτα τους ψαράδες και μετά την ελληνική ακτοφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News