Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Προκαταρκτική έρευνα για το ασφαλιστικό και φορολογικό πρόκειται να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαβάστε λεπτομέρειες

Προκαταρκτική έρευνα για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπειτα από σχετική καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Αυτό προκύπτει από την επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών CeciliaWikstrοn στις 20 Δεκεμβρίου, με την οποία γνωστοποιείται ότι η καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου γίνεται αποδεκτή και την οποία αποκαλύπτει η ιστοσελίδα enikos.gr.

«Η επιτροπή ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχετε υποβάλει. Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς σας μόλις λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου προέβη σε καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και των θεσμών για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο αναφέροντας ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια αποτελούν δήμευση του εισοδήματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας. Καταγγέλθηκε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (ασφαλιστικό) ψηφίστηκε χωρίς να έχουν εκπονηθεί αναλογιστικές μελέτες βάσει των οποίων θα δικαιολογείται η επιβολή τόσων μεγάλων εισφορών εισπραξιμότητα αυτών και η ανταποδοτικότητά τους σε σχέση με την προσδοκώμενη σύνταξη.

Η νομική βάση της καταγγελίας είναι η παραβίαση διατάξεων όχι μόνο του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και της Ε.Σ.Δ.Α. ως προς την ανθρώπινη αξία και το δικαίωμα στην εργασία και περιουσία.

Καταγγέλθηκε η αντιφατική στάση των θεσμών και η επιφύλαξη για το αν πράγματι υφίσταται πραγματικό ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργάνων για σταθεροποίηση και ανάπτυξη στην Χώρα μας», τονίζεται.

«Με την υπ’ αριθμ. D 321991/20-12-2016 επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών CeciliaWikstrοn ενημερωθήκαμε ότι η αναφορά μας έγινε παραδεκτή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας βάσει της καταγγελίας μας.

Επίσης υπεβλήθησαν τα στοιχεία που αποστείλαμε στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Επιτροπή της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής για ενημέρωση.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως θεματοφύλακες της νομιμότητας προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ όποιον και αν είναι αυτός για την ψήφιση νόμων που παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ε.Σ.Δ.Α», αναφέρει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News