Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Πάρκο αναψυχής στο κέντρο της Αριδαίας: Γήπεδο μπάσκετ, όργανα γυμναστικής και χώροι πρασίνου

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ: 99.999 ΕΥΡΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην προαναγγελία ενός σημαντικού έργου για την πόλη της Αριδαίας προχώρησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μελέτη για τη δημιουργία ενός διαδραστικού πάρκου αναψυχής στο κέντρο της πόλης, με τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου της Μαθητικής Εστίας.

Οι εργασίες που θα γίνουν θα περιλαμβάνουν καθαιρέσεις πλακοστρώσεων δαπέδων παντός τύπου, εκσκαφές για τη μόρφωση του εδάφους και επιχώματα από κοκκώδη υλικά. Η βάση της κύριας όψης του αύλειου χώρου θα κατασκευαστεί από σκυρόδεμα C16/20, το πάχος της θα είναι 0,15μ. και θα τοποθετηθεί χαλύβδινο δομικό πλέγμα Β500C. Οι επιστρώσεις που θα γίνουν θα δημιουργούν μεγάλα καρέ από τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35 mm (τύπου βοτσαλωτές) και από συμπαγή κυβόλιθους από τσιμέντο, διαστάσεων 260x160x80 mm οιουδήποτε σχεδίου, χρώματος και υφής. Επίσης, θα γίνουν επιστρώσεις δαπέδων με απλές τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35 mm, χρώματος λευκού και μαύρου για τη δημιουργία υπαίθριας σκακιέρας. Στην πλαϊνή είσοδο θα τοποθετηθεί γρανιτικός κυβόλιθος, διαστάσεων 10x10x10cm. Σε ορισμένα σημεία του αύλειου χώρου θα τοποθετηθεί κυβόλιθος από τσιμέντο διάτρητος, διαστάσεων 50x50x10cm με διάκενο μεταξύ τους για την εγκατάσταση πρασίνου. Στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ θα γίνει συντήρηση του δαπέδου με ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και νέα ασφαλτική στρώση.

Ακόμη προβλέπεται να γίνει και αντικατάσταση της παλαιάς συρμάτινης περίφραξης με γαλβανισμένη εν θερμώ περίφραξη ελεύθερου ύψους 1,50μ. Στην κύρια όψη θα γίνει επένδυση του υφιστάμενου συμπαγούς τμήματος που έχει διαβρωθεί με διακοσμητικές εμφανείς δρομικές πλινθοδομές. Στο κάτω τμήμα της όψης αυτής θα τοποθετηθούν κανάλια αποστράγγισης δαπέδων, τυποποιημένα κανάλια εσωτερικού πλάτους 150 mm, με σχάρες από γαλβανισμένο χάλυβα για τα όμβρια ύδατα της αυλής. Διάσπαρτα και όπου κρίνεται αναγκαίο από της κλίσης που θα προκύψουν στον αύλειο χώρο θα τοποθετηθούν τυποποιημένα φρεάτια αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων.

Τέλος θα δημιουργηθούν παρτέρια/πεζούλια πρασίνου τόσο συνεπίπεδα με την πλακόστρωση, όσο και χτιστά από εμφανή σκυρόδεμα, ύψους περίπου 0,45cm και πλάτους 0,25 cm, ενώ στα σημεία των καθιστικών τα πεζούλια/πλάτη θα έχουν ύψος περίπου 1,00 m και πλάτος 0,25 cm.

Σε επιλεγμένα σημεία θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός και ειδικότερα μονόφωτα φωτιστικά σώματα, παγκάκια χτιστά με πλάτη και καθιστικό από εμφανή σκυρόδεμα, κάδοι απορριμμάτων, μεταλλικές σχάρες δένδρων, τραπεζόπαγκοι, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων, παγκάκια χωρίς πλάτη και με πλάτη, όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων (όπως όργανο ποδηλάτου, όργανο ελλειπτικής κίνησης, όργανο πάγκου κοιλιακών) καθώς και άλλες οικοδομικές εργασίες.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου με το Φ.Π.Α. είναι 99.999 ευρώ, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές της επαρχίας μας να απολαμβάνουν έναν χώρο αναψυχής και άθλησης μέσα στον ιστό της πόλης η οποία στερείται ανάλογων υποδομών.

14 σχόλια:

  1. AYTO ΠΟΥ ΕΠΙΓΕΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ Τ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΜΜΟΥ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΓΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΥΚΙΕΣ ΣΤΗ ΣΩΣΑΝΔΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους ένας δήμαρχος που θέλει να κάνει την πόλη μας πιο ομορφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το 99999 δεν το κσταλαβα,σαν να μας δουλεύουν φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μεσα στο 16 θα δημοπρατηθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα πού μας εξηγησατε το είδος των υλικών τις διαστάσεις αυτών των υλικών τον τρόπο τοποθέτηση ς. του ς και γενικά όλα τα τεχνικά θέματα αν θα έχουν π.χ. πλάτη η όχι τα παγκάκια ηρεμισαμε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο τα σχόλια καταλαβαίνεις το επίπεδο των χωριοταρεων , μονό για τα αυτοκίνητα σας ( τις κούρσες που λένε αυτοί) σας απασχολεί , τοσο μυαλό έχετε μακάριοι .
    το οτι θα γίνει ενα έργο που θα ξεκολλήσει τα παιδιά πο τα κινιτα και τον καναπε δεν σας κανει καμια εντύπωση φτου σας
    Προχώρα δήμαρχε είμαστε μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κινητο πιος το πηρε στο παιδι?μηπως τα κακομαθενετε εσεις πρωτα?ενω εσυ εχεις τοπ επιπεδο που αγορασες κινητο σε παιδι δημοτικου,και δλδ τι?αν μια στις τοσες δν προχωρηση το εργο,εσυ θα συνεχεισης να δινεις κινητα ταμπλετ και pc?

      Διαγραφή
    2. Πόσο ασυνάρτητος εισαι ρε φιλε, το έχει κάψει τελείως

      Διαγραφή
  9. ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ....ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΑΦΕΙΑΔΗ...ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ...ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΑΓΩΝΟΥΝ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΑΧΥΚΥΚΩΝΟΥΝ ΚΑΛΩΔΙΑ ....ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΑΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ...Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ...ΓΙΑ ΓΡΑΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. Ο,ΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ. ΜΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑΖΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ? ΟΧΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΕΧΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News