Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Φόρος αναλήψεων – Φωτιά σε γκισέ και ΑΤΜ τραπεζών

Οριστική απόφαση δεν υπάρχει, η ιδέα ωστόσο επανήλθε στο τραπέζι

Όλα τα μέτρα που έχουν πέσει κατά καιρούς και έχουν ως τώρα απορριφθεί φαίνεται ότι πέφτουν και πάλι στο τραπέζι δημιουργώντας ένα κοκτέιλ φόρων που αδειάζει τις τσέπες του Έλληνα σε κάθε του κίνηση. Κάπως έτσι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την εξοικονόμηση μισού δισ. υπάρχουν σκάψεις ενεργοποίησης του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές.

Την ώρα που οι τράπεζες προσπαθούν να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους και που η χαλάρωση, έστω και μερική των capital controls έχει αρχίσει να οδηγεί σε επιστροφή των καταθέσεων έρχεται η συζήτηση για ακόμη ένα μέτρο κατά δικαίων και αδίκων.

Μάλιστα η... εναλλακτική από έναν γενικευμένο φόρο είναι η φορολόγηση μόνο των αναλήψεων με εξαίρεση ίσως των ποσών που αφορούν σε μισθούς και συντάξεις, αν και αυτές οι εξαιρέσεις θα μείωναν κατά πολύ τα προσδοκώμενα έσοδα. Οριστική απόφαση δεν υπάρχει, η ιδέα ωστόσο επανήλθε στο τραπέζι και αν εξαιρέσει κανείς τις αντιδράσεις του τραπεζικού κλάδου για το οικονομικό επιτελείο αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για αύξηση των εσόδων καθώς οι συναλλαγές ετησίως στην Ελλάδα είναι περισσότερες από 350 δισεκατομμύρια ευρώ και έτσι με ένα τέλος της τάξης του 0,1% με 0,2% σε όλες τις συναλλαγές τα έσοδα μπορούν να είναι 500.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News