Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Αφησαν σακίδιο με βόμβα στο υπουργείο Εργασίας

Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και διέκοψαν την κυκλοφορία στην άνοδο της Πειραιώς προς Σταδίου

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από πληροφορία για βόμβα στο κτήριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τη 1:20 στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος θα ενεργοποιούνταν σε 40 λεπτά.

Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και διέκοψαν την κυκλοφορία στην άνοδο της Πειραιώς προς Σταδίου. Πραγματοποιήθηκε έρευνα στους χώρους του υπουργείου με τους πυροτεχνουργούς να έχουν εντοπίσει ένα ύποπτο αντικείμενο.

Η βόμβα ήταν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης, τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής μπροστά απο την είσοδο του Υπουργείου. οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αφού πέρασε το διάστημα των 40΄που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προχώρησαν διαδοχικά από τις 4.30 περίπου τη νύχτα, σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις για την διάσπαση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η οδός Σταδίου παρέμεινε κλειστή μέχρι τις 9 το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του ΤΕΕΜ και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, για την συλλογή των υπολοιμάτων που θα δείξουν το είδος και την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχουν βρεθεί υπολείμματα εκρηκτικής ύλης και άλλα αντικείμενα που θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News