Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Έρχεται στην Πέλλα ο Πρωθυπουργός μετά από πρόσκληση της Θ. Τζάκρη

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου Τζάκρη - Φλαμπουράρη - Παππά για τις Παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα συντονισμού των έργων υποδομής κ. Αλ. Φλαμπουράρη, παρουσία του κ. Ν. Παππά, για την χρηματοδότηση της κατασκευής των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Η κ. Τζάκρη κατά την διάρκεια της σύσκεψης ανέλυσε στους παρισταμένους ότι με την κατασκευή των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας θα βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας που συνδέει την ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας και γειτονικών νομών με την Θεσσαλονίκη και θα διευκολυνθεί σημαντικά η διακίνηση ανθρώπων και αγαθών από τις παραγωγικές περιοχές του νομού και των γειτονικών νομών.

Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε ότι υπάρχει πλήρης μελετητική ωριμότητα και είναι δυνατή η ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κατασκευής, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 225 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στην Παράκαμψη των Γιαννιτσών, το μήκος του νέου οδικού τμήματος είναι 9,033 χλμ, με διατομή δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και εκατέρωθεν ΛΕΑ, καθώς και ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, συνολικού πλάτους 21,10 μέτρων. Επίσης θα κατασκευασθούν δυο ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (Παραλίμνης και Γιαννιτσών).

Όσον αφορά στην Παράκαμψη της Χαλκηδόνας, το μήκος του νέου οδικού τμήματος είναι 6,34 χλμ, με διατομή δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και εκατέρωθεν ΛΕΑ, καθώς και ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, συνολικού πλάτους 21,10 μέτρων. Επίσης θα κατασκευασθούν δυο ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (Ελεούσας και Χαλκηδόνας).

Ακόμη, στα δυο αυτά τμήματα θα κατασκευασθούν έργα αποχέτευσης - αποστράγγισης, αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου, ηλεκτροφωτισμός κόμβων και έργα φύτευσης και αποκατάστασης του τοπίου.

Ο κ. Φλαμπουράρης συμφώνησε ότι το έργο εμφανίζεται μελετητικά ώριμο προς ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, ενώ θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη και με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για την εξέταση των παραμέτρων του έργου που μελετήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Στην συνέχεια η κ. Τζάκρη είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ενημέρωσε για την αναγκαιότητα της κατασκευής των παρακάμψεων των Γιαννιτσών και της Χαλκηδόνας -που είναι μελετητικά ώριμες- και την εξεύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου για την χρηματοδότηση της κατασκευής τους.

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας που είναι ενήμερος για το θέμα των Παρακάμψεων συμμερίστηκε την άποψη της βουλευτή για την αναγκαιότητα της εξεύρεσης χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατασκευή τους και έδωσε κατεύθυνση στους Υπουργούς να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες.

Η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη απεύθυνε μάλιστα πρόσκληση στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Πέλλα, πρόταση την οποία αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός και στις αρχές της νέας χρονιάς θα οργανωθεί η επίσκεψή του με έμφαση στα έργα υποδομής και τα αγροτικά ζητήματα.

6 σχόλια:

  1. Η Τζάκρη μιλάει με τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα της Πέλλας και ο Σηφάκης παίζει το .....βιολάκι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ο σηφακης ακομα με τον αξονικο ασχολειται αστο γιαννη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε μάγκα,ο Σηφάκης είναι παντου παρών. Η Τζάκρη μόνο κόμματα και συνολάκια αλλάζει! Ε! τωρα εκλογες έρχονται κάπου πρέπει να φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιός νοιάζεται για την Πέλλα, φαίνεται ΤΖΑΚΡΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!

      Διαγραφή
  4. ξεχνάτε ότι και ο Σηφάκης και η Τζάκρη είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης πρέπει να ξέρετε το στοιχειώδες ότι ο πρωθυπουργός δεν προσκληση για να πάει κάπου. Το πολύ πολύ πρόσκληση μπορεί να απαευθύνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και αυτό από υπερβολή. Άρα ο τίτλος είναι ατυχής. Μην βάζετε ότι σας στέλνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News