Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Τρόμος στην Ευρώπη: Έκτακτα μέτρα σε Ιταλία και Γαλλία

Οι πρωτεύουσες των κρατών και οι μεγαλουπόλεις παίρνουν ήδη μέτρα

Η επίθεση εναντίον ανυποψίαστων πολιτών στην καρδιά του Βερολίνου, σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές, στην πρώην δυτική πλευρά, μοιάζει φωτοτυπημένη από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας. Η τρομοκρατία επέστρεψε στην Ευρώπη που για ακόμη μια φορά ετοιμάζεται για “μαύρες” γιορτές υπό το καθεστώς φόβου. Οι πρωτεύουσες των κρατών και οι μεγαλουπόλεις παίρνουν ήδη μέτρα.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει σχέδιο τρομοκράτησης των δυτικοευρωπαϊκών χωρών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, με τους ισλαμιστές τρομοκράτες να απειλούν ακόμη και το Βατικανό.

Η Γαλλία θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα μετά από την επίθεση φορτηγού χθες βράδυ στο Βερολίνο όπου τουλάχιστον εννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 50 τραυματίστηκαν, είπε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. "Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας", είπε σε δήλωσή του το υπουργείο. "Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή", πρόσθεσε.

Ενισχύονται και στην Ιταλία τα αντιτρομοκρατικά μέτρα μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην 'Αγκυρα και στο Βερολίνο. Η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης θα συνεδριάσει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεο των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News