Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Η Αθήνα στις λιγότερο ασφαλείς πόλεις της Ευρώπης

Η Αθήνα βρίσκεται στην 3η θέση

Η τρίτη πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης είναι η Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Mercer.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα βρίσκεται στην 3η θέση των λιγότερο ασφαλών πρωτευουσών.

Σύμφωνα με την έρευνα μετά τα παρατεταμένα μέτρα λιτότητας, η φτώχεια και η εγκληματικότητα αυξήθηκαν, το ίδιο και οι βίαιες διαδηλώσεις, κάνοντας την Αθήνα λιγότερο ασφαλή. Επίσης, το ζήτημα της μαζικής εισροής μεταναστών επιδείνωσε την κατάσταση.

Η εταιρεία δημοσιεύει κάθε χρόνο τον δείκτη Ποιότητας Ζωής, μέρος του οποίου είναι το να βαθμολογεί τις πιο ασφαλείς πόλεις για να ζει και να εργάζεται κανείς.

Η έρευνα, ωστόσο, βασίστηκε σε στοιχεία του 2015, και δεν λαμβάνει υπόψιν πολλά από τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το τελευταίο έτος.

Κριτήριο για τη βαθμολογία αποτέλεσαν οι σχέσεις με άλλες χώρες, η εσωτερική σταθερότητα, η εγκληματικότητα και η επιβολή του νόμου.

Οι λιγότερο ασφαλές πόλεις σύμφωνα με την έρευνα:

12. Παρίσι, Γαλλία
11. Λονδίνο, Βρετανία
10. Βουκουρέστι, Ρουμανία
9. Ζάγκρεμπ, Κροατία
8. Ρίγα, Λετονία
7. Ρώμη, Ιταλία
6. Μαδρίτη, Ισπανία
5. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
4. Σόφια, Βουλγαρία
3. Αθήνα, Ελλάδα
2. Βελιγράδι, Σερβία
1. Κίεβο, Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News