Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ιστορική συνάντηση Ομπάμα-Άμπε στο Περλ Χάρμπορ

Ο κ. Άμπε εξέφρασε τα ειλικρινή συλληπητήριά του για τα θύματα της επίθεσης

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη την Τρίτη στο Περλ Χάρμπορ, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η επίσκεψη στο μνημείο του USS Arizona πραγματοποιήθηκε 75 χρόνια μετά την ιαπωνική επίθεση στην αμερικανική ναυτική βάση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, την 7η Δεκεμβρίου του 1941, όπου έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι.

Ο κ. Άμπε εξέφρασε τα ειλικρινή συλληπητήριά του για τα θύματα της επίθεσης. «Πρόεδρο Ομπάμα, πολίτες των ΗΠΑ και όλου του κόσμου, ως πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εκφράζω τα ειλικρινή και αιώνια συλλυπητήριά μου στις ψυχές όσων έχασαν τη ζωή τους έδω», είπε ο κ. Άμπε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι η επίσκεψή του κ. Άμπε στο Περλ Χάρμπορ, δείχνει τη δύναμη της συμφιλίωσης. «Αυτή η ιστορική χειρονομία δείχνει τη δύναμη της συμφιλίωσης. Μια υπενθύμιση ότι ακόμα και οι πιο βαθιές πληγές του πολέμου, μπορούν να δώσουν τη θέση τους στη φιλία και την ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι οι δεσμοί ΗΠΑ-Ιαπωνίας είναι πλέον ισχυρότεροι από ποτέ.

«Οι καρποί της ειρήνης υπερκαλύπτουν τη λεηλασία του πολέμου», τόνισε ο κ. Ομπάμα, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να επιλέξουμε την ιστορία που κληρονομούμε, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε ποια μαθήματα θα αντλήσουμε από αυτήν».

«Ελπίζω ότι μαζί στέλνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο, πως έχει να κερδίζει περισσότερα στην ειρήνη, από ο,τι στον πόλεμο», συμπλήρωσε ο κ. Ομπάμα.


Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ιάπωνα ηγέτη στο μνημείο, που δημιουργήθηκε στις αρχές του 1960 και το οποίο επισκέπτονται κάθε χρονο περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News