Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

6 ενδείξεις ότι κάνεις μια δουλειά που αγαπάς!

Οι καταστάσεις είναι δύσκολες και ίσως οι συνθήκες σε έχουν κάνει να μη συνειδητοποιείς πόσο σε χαρακτηρίζει η δουλειά σου

Κατ’ αρχάς έχεις δουλειά και αυτό είναι ένα επίτευγμα στην εποχή μας. Δεύτερον, θα μας πεις: «χρειαζόμουν αυτό το άρθρο για να το συνειδητοποιήσω;». Και ναι και όχι. Όχι, επειδή προφανώς κανείς δεν ξέρει καλύτερα από σένα την ικανοποίηση που αντλείς από τη δουλειά σου. Αλλά, οι καταστάσεις είναι δύσκολες και ίσως οι συνθήκες σε έχουν κάνει να μη συνειδητοποιείς πόσο σε χαρακτηρίζει η δουλειά σου.

Ποτέ δεν είναι αρκετές οι ώρες για να κάνεις τα πάντα

Δεν είναι μόνο οι καθημερινές υποχρεώσεις και ο φόρτος εργασίας, είναι ό,τι επιπλέον θα ήθελες να κάνεις για την προσωπική σου βελτίωση και επαγγελματική ολοκλήρωση. Μην αγχώνεσαι! Πάντα υπάρχει και η επόμενη μέρα για να επιτύχεις τους στόχους που έχεις θέσει.

Μπορείς να δεις τη «μεγάλη εικόνα»

Ακόμα κι αν είσαι χαμηλά στην ιεραρχία και αναγκάζεσαι να κάνεις δουλειές που δεν σου ταιριάζουν, αλλά στο αντικείμενό σου, ξέρεις ότι όλα αυτά οδηγούν στο να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Έτσι, υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ποια είναι η θέση σου στην κοινωνία και βρίσκεις το νόημα στην καθημερινότητα της δουλειάς.

Η απογοήτευσή σου οφείλεται σε κάτι που δεν είναι αρκετά καλό

Αν πιο συχνά δυσανασχετείς με το πόσο καλύτερο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, παρά με τις συνθήκες εργασίας, τους συναδέλφους, το ωράριο κλπ τότε είναι σίγουρο ότι κάνεις μια δουλειά που αγαπάς. Επίσης, φρόντισε οι συζητήσεις στο γραφείο, ακόμα και οι διαπληκτισμοί να είναι σε αυτή την κατεύθυνση και όχι σε ανούσιες κανονιστικές λεπτομέρειες.

Μιλάς για τη δουλειά και εκτός δουλειάς

Όχι η δουλειά δεν τελειώνει μαζί με το ωράριο σου. Δεν λέμε ότι είναι λογικό να δουλεύεις non-stop. Λέμε, όμως, ότι μια δουλειά που αγαπάς σε απασχολεί στο πίσω μέρος τους μυαλού σου κάθε στιγμή και «εμφανίζεται» σε συζητήσεις με φίλους ή την οικογένειά σου.

Εμπνέεσαι από τους ανθρώπους που είναι γύρω σου

Ακόμα κι αν εσύ δεν είσαι στην ιδανική θέση, αντλείς ικανοποίηση από τους συναδέλφους ή τους ανωτέρους σου. Όταν θαυμάζεις τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εργασιακό σου περιβάλλον, έχεις λόγους να προσπαθήσεις και ο ίδιος πιο σκληρά ή να ξεπεράσεις μικροπροβλήματα.

Δεν τρέμεις το βράδυ της Κυριακής

Για τους ανθρώπους που δεν αγαπούν τη δουλειά τους, κάθε μέρα της εβδομάδας έχει μια συγκεκριμένη ποιότητα. Η Δευτέρα είναι η μέρα της κατάθλιψης, η Τετάρτη είναι στη μέση της εβδομάδας και η Παρασκευή είναι η πιο γλυκιά μέρα της εβδομάδας, διότι αυτό σημαίνει ότι μένει μόνο μια μέρα μέχρι το Σαββατοκύριακο. Σάββατο σημαίνει ξεδίνω, ενώ Κυριακή ξαναμαζεύομαι και ετοιμάζομαι για «καταναγκαστική εργασία». Αν αγαπάς τη δουλειά σου, η Κυριακή είναι μεγάλη μέρα, ακριβώς όπως οι υπόλοιπες. Έχεις χρόνο να ασχοληθείς με το σπίτι, να δεις τους φίλους σου ή απλώς να βγεις έξω. Σταμάτα τη μίζερα του «μετράω αντίστροφα ημέρες» και κέρδισε από κάθε μέρα το μέγιστο που μπορείς!

* Tip: Αν δεν εμφανίζεις κανένα από τα παραπάνω στοιχεία, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να κάνεις μια δουλειά που δε σε εκφράζει ή να την κάνεις με τον τρόπο που δεν ικανοποιεί -κι αυτό δεν έχει απαραίτητα σχέση με τα χρήματα που εισπράττεις. Κάνε τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε η δουλειά σου να είναι η δύναμή σου, ο τρόπος αυτοεπιβεβαίωσής σου, το «σχολείο» σου, η «ψυχοθεραπεία» σου. Δες 10 τρόπους που μπορείς να νιώσεις χαρούμενος με τη δουλειά σου.

---
Πηγή: ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News