Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Στο 22,6% η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του 2016

Τα τριμηνιαία στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα

Στο 22,6% υποχώρησε η ανεργία το τρίτο τρίμηνο από 23,1% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) την Πέμπτη.

Περίπου το 73,8% από το ένα εκατομμύριο ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι, που σημαίνει ότι δεν έχουν εργασία για τουλάχιστον 12 μήνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Οι νέοι μεταξύ 15-24 ετών παραμένουν η πιο ευάλωτη ομάδα, με τα επίπεδα της ανεργίας να κυμαίνονται στο 44,2% από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο, ελαφρώς πιο χαμηλά από το 48,8% το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που προκάλεσε η ύφεση εξάλειψαν σχεδόν το ένα τέταρτο της οικονομίας και οδήγησαν τα ποσοστά ανεργίας στα υψηλότερα στην Ευρώπη. Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 η ανεργία σημείωσε ιστορικό υψηλό στο 27,8%.

Τα τριμηνιαία στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News