Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Έως τις 21 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων

Διευκρινίζεται ότι η χρονική περίοδος για τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων αφορά το διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Διευκρινίζεται ότι η χρονική περίοδος για τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων αφορά το διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Οι μισθωτοί δε, των οποίων η εργασιακή σχέση δεν διήρκησε για ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου, ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του δώρου Χριστουγέννων και, ως εκ τούτου, παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμά τους στο δώρο Χριστουγέννων.

Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί κρίσιμο βήμα για την ανάσχεση της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας την πλήρη διασφάλιση της καταβολής του δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους που το δικαιούνται.

1 σχόλιο:

  1. Σε καμια περιπτωση δεν καταβάλετε το δωρο σε ειδος.... Αχαχαχα εμενα μου ειπαν οτι μου πηρανε τσιγάρα και οτι ειμαστε ενταξει... Μαλλον σε καντίνα θα Δούλευα κ όχι σε επιχειρηση... ΣΕΠΕ δαγκωτό γιατι μένουμε Ελλαδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News