Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Άτυπη παράταση για τον έλεγχο των ψεκαστικών μηχανημάτων μέχρι το τέλος του 2016

Έχει δοθεί άτυπη παράταση για την διαδικασία μέχρι το τέλος του 2016

Παρά το γεγονός η προθεσμία για τον έλεγχο των ψεκαστικών μηχανημάτων των αγροτών έληξε στις 26 Νοεμβρίου, δεν αναμένεται να μπουν πρόστιμα για όσους δεν πρόλαβαν να περάσουν από "ΚΤΕΟ" το μηχάνημά τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016. Αυτό τουλάχιστον διαρρέουν από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι αρμόδιοι, ενώ η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει να δοθεί κανονική παράταση του μέτρου επιθεώρησης των ψεκαστικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα τέλη Νοεμβρίου (Τρίτη 29 Νοεμβρίου) με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Σταθμών Τεχνικής Επιθεώρησης Εξοπλισμών Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το θέμα του ΚΤΕΟ στα ψεκαστικά.

Η ενημέρωση που υπάρχει από το υπουργείο είναι πως η προθεσμία για να περάσουν ΚΤΕΟ τα ψεκαστικά έχει λήξει επίσημα στις 26 Νοεμβρίου του 2016. Ωστόσο έχει δοθεί άτυπη παράταση για την διαδικασία μέχρι το τέλος του 2016.

Από εκεί και πέρα όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Μάκης Μαυρίδης και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχει, θα υπάρξουν έλεγχοι από κλιμάκια του υπουργείου σε ψεκαστικά μηχανήματα και θα γίνεται καταγραφή των παραβάσεων μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα.

agro24.gr

4 σχόλια:

  1. Αν δε το περασω ξερει καποιος απο που θα με βρουν και τι θα πληρωσω.... ειναι πολλα λεφτα που ζηταν για να γινει οπως πρεπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟΝ.

      Διαγραφή
  2. Και που θα τα βρούνε τα ψεκαστικά για να τα ελέγξουν? Μιλάμε για τα μη ελεγμενα, δεν υπάρχει βάση δεδομένων κ αυτά που δηλώθηκαν πριν 10 χρόνια μπορεί να έχουν πουληθεί ή παροπλιστεί!! Τρομάζουν τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News