Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ερχεται νέος «κόφτης» για 2 εκατ. παλαιές συντάξεις

Δείτε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Διαβάστε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο - Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει νέος γύρος περικοπών οι προσωπικές διαφορές θα παραμείνουν στο στόχαστρο των δανειστών.

Ο επανυπολογισμός των συντάξεων με τα νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου και την προσθήκη της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ, θα «βγάλει» διαφορές μεταξύ «παλαιού» και «νέου» ποσού της σύνταξης για το 80% των συνταξιούχων.

Η προσωπική διαφορά αλλά και ο δημοσιονομικός κόφτης απειλούν από το 2018 και μετά περίπου 2 εκατομμύρια «παλαιές» κύριες συντάξεις – πλην του ΟΓΑ- που είναι υψηλότερες από 10%-35%, ανάλογα με το Ταμείο και την κατηγορία των συνταξιούχων, σε σύγκριση με τις συντάξεις που δίνει ο νόμος Κατρούγκαλου.


Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει νέος γύρος περικοπών οι προσωπικές διαφορές θα παραμείνουν στο στόχαστρο των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, για να βρεθούν τα 4,2 δισ. μέτρα το 2019 που ζητά το Ταμείο.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

-Όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από το Δημόσιο, τα ειδικά Ταμεία και τις ΔΕΚΟ όπου τα ποσοστά αναπλήρωσης για την κύρια σύνταξη ήταν 80%.

- Όσοι έχουν πάρει σύνταξη με το κατώτατο όριο των 15 ετών ή ως μητέρες ανηλίκων

- Οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ που παίρνουν το μπόνους των 220 ευρώ

- Όσοι είχαν υψηλές αποδοχές και τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης.

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΑΡΑ ΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Πιστεύω μόνο τον Κατρούγκαλο που είναι αξιόπιστος και τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι συνεπής!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΝΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι ρε παιδια τωρα ερχεται 13 και 14 συνταξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News