Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στα ύψη (ήδη) τα καύσιμα: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου

Ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης λόγω αύξησης της ζήτησης

Μια δύσκολη χρονιά με πολλές ανατροπές στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών θα είναι το 2017, με μια σειρά τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες να παίρνουν την ανηφόρα.

Πρεμιέρα θα κάνουν οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων μόλις την 1η Ιανουαρίου. Αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ, καθώς και σε λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ.

Με τις διεθνείς τιμές των καυσίμων να ακολουθούν ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες, οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις έρχονται να πυροδοτήσουν νέο κύμα ακρίβειας.

Συγκεκριμένα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση αγγίζει τα 8 λεπτά ανά λίτρο. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ.

Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου έχει παρατηρηθεί αύξηση στις τιμές. Συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στο 1,434, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1,466 ευρώ.

Την ώρα που οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την ανηφόρα, μεγάλη είναι η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης.

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας καθώς και το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα άνοιξε η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης, αύξησαν σημαντικά την ζήτηση πετρελαίου με πολλά πρατήρια να έχουν ελλείψεις.

6 σχόλια:

  1. Πώς μας το έλεγαν στο στρατό; «όσο πιο βαθιά, τόσο πιο καλά». Κάπως έτσι θα αισθανθούμε από τους φόρους που μας περιμένουν το 2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ
    ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω οι προηγουμενοι εκαναν κατι διαφορετικο εεεε?? Οι επομενοι? Δεν νομιζω...

      Διαγραφή
    2. ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΡΑΝΕ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΡΕ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΕ?

      Διαγραφή
  3. Να βλέπεις δεξιούς να κλαίνε. Τι απόλαυση. Αλέξη μη σταματας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσιπρα θέλατε να τα λουστιτε τώρα Κοπρο σκύλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News