Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

10 τρόποι να αποβάλλεις την αρνητική ενέργεια από την καθημερινότητά σου

Η κάθε ημέρα είναι ένας αγώνας επιβίωσης

Είναι κοινό αίσθημα ότι το 2016 δεν ήταν τόσο ευχάριστη χρονιά.

Για πολλούς ήταν γεμάτη αναποδιές, απογοητεύσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, όνειρα που βρήκαν εμπόδια στο δρόμο τους και δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν, οικονομικές δυσκολίες, διενέξεις και πολλά μεγάλα και μικρά προβλήματα. Βρισκόμαστε στην εκπνοή αυτού του χρόνου και αυτό που οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι μας όσα μας πόνεσαν και μας έκαναν να χάσουμε το χαμόγελό μας, ήταν τα μεγάλα μαθήματα που πήραμε. Οι εμπειρίες είναι γνώση. Αυτή που στο μέλλον μας πηγαίνει μπροστά αρκεί βέβαια να το πιστέψουμε.

Ας εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν ή ας τις δημιουργήσουμε μόνες μας. Ο στόχος ένας: να απολαμβάνουμε την ζωή. Η κάθε ημέρα είναι ένας αγώνας επιβίωσης. Γιατί αυτός να μην είναι όσο πιο πολύ ευχάριστος γίνεται; Και αυτό το επιτυγχάνουμε με πολλούς τρόπους. Φαινομενικά δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αρκεί να επιστρατεύσουμε την δύναμη που έχουμε κρυμμένη μέσα μας και αυτή μπορεί να καταφέρει τα πάντα: να «κινήσει» ότι παρέμενε αμετακίνητο, να δώσει πνοή σε κάτι νέο. Ας αφήσουμε, λοιπόν, πίσω μας τα παλιά γιατί τα καινούρια είναι μπροστά και μας περιμένουν. Γέμισε την κάθε σου ημέρα με πράγματα που σε ενδιαφέρουν, κάνε ό,τι σε κάνει χαρούμενη, έχε κοντά σου ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και σου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Παρακάτω ακολουθούν οι τρόποι που θα μας βοηθήσουν να αποβάλλουμε την αρνητική ενέργεια από την καθημερινότητά μας.

1) Τη νέα χρόνια, περιόρισε την ενασχόληση με τα social media. Mην ζεις μόνο μέσα από μια οθόνη και μην στηρίζεσαι συνεχώς στην γνώμη των άλλων για το πώς «φαίνεσαι».

2) Απομακρύνσου από τους ανθρώπους που δεν σε κάνουν να νιώθεις καλά, που εκπέμπουν τοξικότητα.

3) Γέλα κάθε μέρα όσο πιο πολύ μπορείς. Έχεις πολλούς λόγους για να το κάνεις.

4) Μην σκέφτεσαι τα παλιά και τα προβλήματα που μεσολάβησαν. Κάνε focus στους στόχους σου και τις επιθυμίες σου για τη νέα χρονιά.


5) Έχε αυτοπεποίθηση. Εκτίμησε τις δυνατότητές σου. Μπορείς να τα καταφέρεις και μην περιμένεις επιβεβαίωση από τους γύρω σου. Δεν θα την βρεις εύκολα.

6) Σχεδίασε ένα ταξίδι, μακρινό ή κοντινό με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Θα δεις ότι θα αναζωογονηθείς.

7) Μην σκέφτεσαι πρώτα το κακό. Σκέψου θετικά και πες «Θα γίνει. Κι αν δεν γίνει δεν χάλασε κι ο κόσμος».

8) Μην επηρεάζεσαι από τις γνώμες των άλλων. Δεν γνωρίζουν οι άλλοι τον εαυτό σου καλύτερα από εσένα.

9) Μην αυτομαστιγώνεσαι για τα λάθη σου. Προσπάθησε να τα διορθώσεις και συγχώρεσε τον εαυτό σου.

10) Να μην παραλείπεις να συναντιέσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα όσο πιο συχνά γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News