Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΣ Πέλλας: Η Α1 στον καθρέφτη του Αridaia News

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρωτάθλημα της Α1 δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του α' γύρου.

Ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων με τον Εδεσσαικο να οδηγεί την κούρσα εχοντας βέβαια περάσει δύσκολες στιγμές μέχρι να γίνει αυτό καθώς ολοι γνωρίζουν ότι υπήρξε έντονη αμφισβήτηση οταν ήρθαν οι δύο ηττες. Οι απουσίες κάποιων βασικών παικτών κόστισαν το καράβι έδειχνε να μπάζει νερά όμως ο καπετάνιος (Π. Πασσαλης) έδειξε ολύμπια ψυχραιμία και πλέον η ομάδα των καταρρακτων προβάλει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς.

Από εκεί και πέρα ακολουθούν κατά πόδας η Δόξα Εξαπλατανου που δείχνει πολύ ικανή να κυνηγήσει το θαύμα από την στιγμή που διαθέτει πολύ αξιόλογο ροστερ με παίκτες νεαρούς πλην όμως με εμπειρίες και διψασμένους για διάκριση με βασικό και μεγάλο όπλο την αξιοθαυμαστη σταθερότητα.

Στην ιδια μοίρα και η Δόξα Μαυροβουνίου που διαγράφει εξαιρετική πορεία έχοντας εξελιχθεί σε φονέα των γιγάντων (νίκες με Εδεσσαικο, Κρ. Βρύση, Αναγέννηση Γιαννιτσών) έχει ενθουσιασμό και μεγάλη πίστη θελει να κυνηγήσει το θαύμα και από την στιγμή που είναι σε απόσταση αναπνοής σε περίπτωση που ενισχυθεί μεταγραφικά δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα .

Ακολουθεί ο Απόλλων Κ. Βρύσης που κάνει μεγάλη προσπάθεια η αλήθεια είναι ότι το ροστερ του χρειαζόταν κι άλλους παίκτες για να έχει πρωταγωνιστικο ρόλο. Είναι μεγαλη ομάδα με βαριά φανέλα και ικανή για ολαθα κυνηγήσει μέχρι τέλους την είσοδο της στα πλαιη οφ.

Ποιο κάτω ο Μ. Α Πέλλας η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος με χαμηλό μ.ο ηλικίας με εξαιρετική πορεία κάτι που δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι παράγοντες του εχοντας πετύχει πολλά περισσότερα με την σκληρή δουλειά που γίνεται εκεί.

Κοντά η Δόξα Μανδαλου πού ξεκίνησε εντυπωσιακά έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστησει όμως παρουσίασε κάμψη μένοντας λίγο πίσω βαθμολογικά. Μια ομάδα με ποδοσφαιρική κουλτούρα που ανα πάσα στιγμή μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση θα προσπαθήσει την βαθμολογικη αναρρίχηση.

Ο Εθνικος Γιαννιτσών θα μπορούσε να είναι ψηλότερα αν δεν έκανε κάποιες γκέλες πετώντας ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων νίκες με καλές ομάδες (Εδεσσαικο, Εξαπλατανο) παρ όλα αυτά όμως εξακολουθεί να είναι μια παραδοσιακή δύναμη της Κατηγορίας και ικανή να ρίξει στο καναβατσο οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η επίσης πολύ νεανική Αναγέννηση Γιαννιτσών θα μπορούσε να είναι ψηλότερα αν η απειρία των παικτών της δεν κόστιζε κάποιους αρκετούς βαθμούς σε παιχνίδια όπου η κρισιμοτητα λύγισε τα ταλαντούχα παιδιά που έχουν τα φόντα για βαθμολογικη αναρρίχηση οπως αρμόζει στην ιστορία της ομάδας.

Η Δόξα Μελισσίου ξεκίνησε πολύ καλά χωρίς όμως να έχει διάρκεια πάντως έχει κάνει κάποια παιχνίδια που έδειξε ότι μπορεί να πάει καλύτερα και να πετύχει εύκολα τον στόχο της παραμονής αφού διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες μεγάλης κλάσης και εμπειρίας.

Η Νίκη Καλής πληρώνει το άσχημο ξεκίνημα της συνήλθε κάπως όμως θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να παραμείνει στην Κατηγορία κάτι που μοιάζει αρκετά εφικτό από την στιγμή που διαθέτει αξιόλογους παίκτες στο ροστερ της και είναι στο χέρι τους να πάρουν τα αποτελέσματα που θα διώξουν το βαθμολογικό άγχος.

Ο Άρης Αμπελιών μέχρι στιγμής δείχνει ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο αποδυναμωθηκε αρκετά σε σχέση με πέρσι ωστόσο δείχνει αξιόμαχος με τις ομάδες που είναι στα μέτρα του και θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Φίλιππος Σταυροδρόμιου παρ ότι βρέθηκε ξαφνικά να μάχεται με τα μεγαθήρια δείχνει αξιόμαχος στα περισσότερα ματς και θα παλέψει μέχρι τέλους με όπλο την δυνατή έδρα του ενω οποιαδήποτε μεταγραφική ενίσχυση αυξάνει τις ελπίδες του για επίτευξη του στόχου της παραμονής του.

Την δική του μάχη δίνει ο Μ.Α Αρσενιου που δεν ενισχύθηκε σχεδόν καθόλου το καλοκαίρι και η πορεία του κρίνεται απόλυτα φυσιολογική βαση του ροστερ που διαθέτει όμως παρ όλα αυτά κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους του δικού του βεληνεκούς και ελπίζει ότι μπορεί να σώσει την χρονιά.

Στην ουρά της βαθμολογίας ο Α.Σ Προμαχοι που εμφανίζονται κατώτεροι του αναμενόμενου έδειχναν καταδικασμενοι ομως η εκτός έδρας νίκη τους μέσα στον Εθνικό Γιαννιτσών έδωσε ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και θα παλέψουν μέχρι το τέλος για να αποφύγουν το μοιραιο.

Υ.Γ. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου οπου αναμένονται κινήσεις απο όλες σχεδόν τις ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News