Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το «αδηφάγο τέρας» της γραφειοκρατίας ταλαιπωρεί τους πολίτες της Πέλλας - Επιστολή αγανάκτησης

Γράφει η Χριστίνα Βασδόκα

Πριν από λίγη ώρα έστειλα επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και αγανάκτησης στον βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη, ιδίως μετά τα τελευταία δημοσιεύματα στα ΜΜΕ σχετικά με τις γνωματεύσεις ειδικής αγωγής, που όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε, γονείς και επαγγελματίες, διαβάσαμε και ανακουφιστήκαμε.

Αν και υπήρξε αυτή η απόφαση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την οποία, η ταλαιπωρία το άγχος και η αγωνία των γονέων που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον λόγο, στην ομιλία, αλλά και μαθησιακές δυσκολίες, θα λάμβαναν τέλος, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1.07.2016, καθώς θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από ειδικότητες ιατρών στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, δυστυχώς ακόμη τα τοπικά γραφεία δεν έχουν λάβει καμία απολύτως ενημέρωση και ως εκ τούτου κανένας παιδίατρος, σε κανένα νοσοκομείο ούτε των Γιαννιτσών αλλά ούτε και της Έδεσσας, δεν μπορεί να εκδώσει καμία γνωμάτευση.

Οφείλω να πω ότι ο κ. Σηφάκης και προς τιμήν του, αμέσως ενδιαφέρθηκε και με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε για την ανεπιτυχή έκβαση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ, η οποία κωλύεται λόγω ασυνεννοησίας δημόσιων υπηρεσιών και λόγω του αδηφάγου τέρατος που ονομάζεται γραφειοκρατία. Και λόγω κάποιων διοικητικών υπαλλήλων που αντί να θέσουν τον εαυτό τους στην εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη, δηλαδή στην ουσία του εργοδότη τους, τον έχουν θέσει στο βόλεμα τους. Ο κ. Σηφάκης επίσης με διαβεβαίωσε πως πιέζει τα πράγματα για να λήξει αυτή η ανούσια, ανόητη και εκνευριστική καθυστέρηση.

Μέσα στα πολλά που ειπώθηκαν με τον κ. Σηφάκη η παράκλησή μου, μα και απαίτησή μου ως Ελληνίδα πολίτης και ως επαγγελματίας, ήταν μία: Ξηλώστε όλους αυτούς τους διοικητικούς υπαλλήλους που το μόνο που τους νοιάζει είναι να είναι βολεμένοι, χωρίς να έχουν ιδέα μέσα από την άνεση του γραφειακού τους θώκου, την ταλαιπωρία, καθώς επίσης και τις συνέπειες που μπορεί οι αποφάσεις τους να έχουν στους πολίτες και εξαναγκάστε το σύστημα να λειτουργήσει προς όφελος των Ελλήνων Πολιτών και όχι εις βάρος τους. Για να έχει δηλαδή και νόημα η οποιαδήποτε ψήφος μας.

Και μούρθε τώρα στο μυαλό κάτι που είχε πει ο Στάλιν (και δεν τον διάλεξα τυχαία):

"Η εκπαίδευση είναι ένα όπλο, οι συνέπειες του οποίου εξαρτώνται από το ποιος το κρατά στα χέρια του και σε ποιον το έχει στραμμένο"...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΔΟΚΑ

4 σχόλια:

  1. φταινε αυτοί που διοριζαν όλους τους αχρηστους στο δημοσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολίτες ασκούν την πολιτική κι ως εκ τούτου , αυτοί επιλέγουν διά των συνελεύσεων , αυτούς που θέλουν να τους διοικήσουν μέσα από την Δημόσια Διοίκηση κι όχι κομματο-οικογένειες με δοτούς υποψηφίους . Οι εργαζόμενοι στην Δ.Διοίκηση είναι υπάλληλοι των πολιτών καθ' όσον οι πολίτες είναι οι εργοδότες τους . Οι πολίτες αποφασίζουν με βάση τίς Αρχές και τίς Αξίες τον τρόπο διοίκησης των , καθώς επίσης κι ο,τιδήποτε άλλο τούς αφορά . Ουδείς είναι μόνιμος , αλλ' άπαντες άμεσα ανακλητοί , είτε κυβερνητικοί , είτε υπάλληλοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα οι υπάλληλοι κυρια μου εχουν και τα δικα τους προβληματα, η κουμπαρα μου (αποφητη Λυκειου) πηρε τρακοσα χιλιαρικα δανειο για να κανει βιλα, ο γειτονας μου(αναθεμα αν τελειωσε λυκειο) απεναντι κι αυτος Δημ. υπαλλ. πηρε 240 χιλ. δανειο για να κανει μια εξοχικαρα στον περιφερειακο κατσε καλα, οπως βλεπεις οι παραπανω επιστημονες τα παιδια του ΠΑΣΟΚ εχουν και αλλα βασανα, γι αυτο μη τα ενοχλειτε τα καυμενα.ξεχασα χθες ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News