Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ντιλεκ Κοτς: Η ερνημεύτρια της «Πολίτικης Κουζίνας» έρχεται στην Αριδαία

Σημαντικός σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία υπήρξε η συμμετοχή της στο saoundtrack της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα»

Κατάγεται από την Αττάλεια της Τουρκίας όπου και γεννήθηκε. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης, ενώ παράλληλα έκανε τα πρώτα της βήματά στη Μουσική Ακαδημία της Κωνσταντινούπολης και στο Σύλλογο Πολιτισμού και Τέχνης του Ruhi Su, ο οποίος υπήρξε σύμβολο της σύγχρονης τουρκικής λαϊκής μουσικής. Από το 2000, ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και ξεκίνησε μαθήματα στο Σύλλογο Βυζαντινής Μουσικής «Ρωμανός ο Μελωδός».

Σημαντικός σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία υπήρξε η συμμετοχή της στο saoundtrack της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα», όπου έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Baharat, tarçın ve buse» καί το τραγούδησε (μπαχάρι, κανέλα και φιλί) σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα (2003-2004).


Έδωσε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο με το μουσικό σχήμα “CAFE AMAN” με τραγούδια της Ανατολής, λαϊκά από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πειραιά και την Αμερική.

Τον Ιούλιο του 2006, πλάι στην Ευανθία Ρεμπούτσικα, συμμετείχε στην Κωνσταντινούπολη σε συναυλία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφίου.

Τον Αύγουστο του 2006 συμμετείχε σε συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα στην Πάτρα (πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης).

Το 2007 στην «Ορχήστρα Του Δρόμου» με τους: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Έλλη Πασπαλά και Γιώτα Νέγκα.

Το 2008, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό τους ήχους της Εστουδιαντίνας όπου παρουσίασε, με την Γλυκερία, τραγούδια από την κοινή παράδοση ελλήνων και τούρκων.

Το 2009 με τον Χρόνη Αϊδονίδη, την Françoise Atlan, τον Haig Yazjian και άλλους, συμμετείχε σε συναυλία με το μουσικό σχήμα «εν χορδαίς» στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης με το τίτλο «ΕΝΘΥΜΙΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ».

To καλοκαίρι του 2010, με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, συμμετείχε σε συναυλίες στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επίσης για τους «Γιατροί Του Κόσμου» μαζί με τους Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Έλλη Πασπαλά και Γιώτα Νέγκα.

Το 2010 τον Οκτώβριο έκανε 7ημέρες εμφανίσεις με την αρετή Κετιμέ με τίτλο «τα τραγούδια μας» στο Ηalf Note Jazz Club στην Αθήνα.

Το 2011 έδωσε συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο θέατρο Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε το 2011 στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας ‘‘Χρυσό πορτοκάλι’’, στην Τουρκία.

Συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών της κοινής μουσικής παράδοσης Ελλάδας, Τουρκίας, καθώς επίσης και τραγούδια από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο με ethnic χαρακτήρα.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News