Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Βενιζέλος: «Εκλογές και κυβέρνηση αληθείας και ιστορικής συνευθύνης»

«Να προκύψει δημοκρατικά, μέσω εκλογών, μια άλλη κυβέρνηση στην οποία να μετέχουν όσοι αποδέχονται το πλαίσιο της αλήθειας και της ιστορικής συνευθύνης», τόνισε

Εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης ζητά δημόσια πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παίρνοντας αποστάσεις από τη διάδοχό του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία ζητά κυβέρνηση με συμμετοχή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εκλογές. 

«Πρέπει να κυριαρχήσουν στη δημόσια συζήτηση τα πραγματικά διακυβεύματα. Να ανακοπεί η αντισυστημική τύφλωση. Να προκύψει δημοκρατικά, μέσω εκλογών, μια άλλη κυβέρνηση στην οποία να μετέχουν όσοι αποδέχονται το πλαίσιο της αλήθειας και της ιστορικής συνευθύνης. Αυτές είναι οι Δημοκρατικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις», τόνισε στην ομιλία του την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο «Κύκλος Ιδεών» του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Οι προϋποθέσεις μιας εθνικής στρατηγικής» και τη συμμετοχή των Θανάση Διαμαντόπουλου, Νίκου Μαραντζίδη, Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «για να συγκροτηθεί μια εθνική στρατηγική πρέπει να διαμορφωθούν καταρχάς οι προκαταρκτικές προϋποθέσεις της: κοινωνικές και πολιτικές. Θεμελιώδης προϋπόθεση είναι να αποδεχθεί η κοινωνία το μεταρρυθμιστικό πρόταγμα επειδή αυτό διασφαλίζει ανάπτυξη, απασχόληση, προοπτική, αναδιανομή του πλεονάσματος που μπορεί να παραχθεί. Πρέπει συνεπώς να βγουν στο προσκήνιο οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Να μη παραιτηθεί από τον αγώνα προστασίας της θέσης της η μεσαία τάξη. Να ξεπεραστεί η ηττοπάθεια, ο μιζεραμπιλισμός. Να ανακοπούν οι νέες ροπές προς αρχαϊκές μορφές ευρωσκεπτικισμού».

Όσο για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «καθήκον της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να διατυπώσει το στρατηγικό αυτό πλαίσιο. Η συμφωνία γύρω από αυτό προσδιορίζει το εύρος και τους εταίρους της αναγκαίας κυβερνητικής συνεργασίας».

Ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι η θεωρία της μονοκομματικής αυτοδυναμίας είναι μια επικίνδυνη φενάκη που δείχνει αδυναμία πραγματικής κατανόησης του μεγέθους των προβλημάτων».

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι «εξίσου επικίνδυνη είναι και η αμηχανία της συμψηφιστικής ουδετερότητας που αφήνει σε κάποιους άλλους την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ευθύνη της διαχείρισης ιστορικών προκλήσεων. Πρέπει πρώτοι εμείς να θυμόμαστε τον σκληρό και άνισο αγώνα που δώσαμε έως τον Ιανουάριο του 2015. Να μη χαρίζουμε σε άλλους τη δική μας προσπάθεια».

1 σχόλιο:

  1. Τραβα στην Ν.Δ να ησυχάσουμε. Κάτι σαν κι εσένα καταστρεψαν το ιστορικό ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News