Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μια χώρα που κοροϊδεύει τον ίδιο της τον εαυτό

Μια χώρα που κοροϊδεύει τον ίδιο της τον εαυτό

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,


είμαστε μια εκκολαπτόμενη «Ομάδα Πολιτών Αλμωπίας», με σκοπό να εντοπίζουμε, να προβάλλουμε και, αν μπορούμε, να βοηθάμε στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας. Το θέμα στο οποίο θα αναφερθώ σήμερα είναι η ανακύκλωση.


Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε πριν από χρόνια τους μπλε κάδους, αφού η ιδέα πως πολλά από τα σκουπίδια μας μπορούν να ανακυκλώνονται και να πιάνουν τόπο μάς γέμιζε με ικανοποίηση, μικρό αντίδοτο για τα εγκλήματα που κάνουμε στον πλανήτη μας. Το είχαμε δει πριν από χρόνια σε άλλες χώρες και, ομολογουμένως, ζηλεύαμε. Μέχρι να μπουν μάλιστα οι μπλε κάδοι στην περιοχή μας, πολλοί από μας κουβαλούσαμε τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια μας στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν αντέχαμε να τα πετάμε. Μπήκαν, λοιπόν, οι κάδοι, μοιράστηκαν σακούλες με ωραία προτρεπτικά συνθήματα και ξεκινήσαμε να τα ρίχνουμε εκεί. Ο περισσότερος κόσμος συμμορφώθηκε και μάλιστα οι συσκευασίες ξεπλένονται επιμελώς πριν καταλήξουν στον κάδο.


Πριν από 2 περίπου χρόνια, μαθητές μάς έδειξαν ένα βιντεάκι που τράβηξαν και το οποίο έδειχνε να καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα μαζί με τα σκουπίδια. Διαμαρτυρηθήκαμε μεμονωμένα στο Δήμο και μας είπαν πως θα έκαναν τις σχετικές συστάσεις στα απορριματοφόρα. Όταν το ξαναείδαμε το φαινόμενο, ξαναδιαμαρτυρηθήκαμε, και μας είπαν αυτήν τη φορά πως δεν έχουν πετρέλαιο για τα οχήματα της ανακύκλωσης και πως θα λυθεί κάποια στιγμή το πρόβλημα. Πριν από λίγο είδαμε να περνάει το απορριματοφόρο και να αδειάζει αδιακρίτως τους κάδους. Αναλογιστήκαμε με πόση προσοχή ξεπλένουμε τις συσκευασίες και πραγματικά νιώσαμε εξαπατημένοι.  


Το να υπάρχουν προβλήματα πρακτικά και να μη γίνεται η ανακύκλωση το καταλαβαίνουμε. Το να μην υπάρχει όμως μια ανακοίνωση προς τους πολίτες δεν το κατανοούμε. Για πολλούς από μας το θέμα είναι πολύ σημαντικό. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι και πρέπει να είναι τρόπος ζωής. Τα παιδιά μας διδάσκονται όχι από τα λόγια μας αλλά από τις πράξεις μας. Χρωστάμε σ’ αυτόν τον πλανήτη και πρέπει να πληρώσουμε το χρέος μας.


Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, κ. Δήμαρχε, αν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα και ,αν υπάρχει, σε ποιον άλλο Δήμο θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια μας, ώστε να μην καταλήγουν στη χωματερή. Είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε και αυτό. Περιμένουμε, λοιπόν, απάντηση στα ερωτήματά μας.


Εκ μέρους της «Ομάδας Πολιτών Αλμωπίας»
Νόπη Θεοδωρίδου

4 σχόλια:

  1. Προς ¨Ομάδα Πολιτών Αλμωπιας¨εχετε λογαριασμό στο fb για να σας ακολουθήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή η ανακύκλωση ως ιδέα και τρόπος ζωής αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί ότι κάποιοι βγάζουν κέρδος από τα σκουπίδια?? Γιατί να μην το εκμεταλλεύεται ο Δήμος ή το Κράτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο σας για την κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χιλια μπραβο στην ομαδα κ αλλα χιλια σε εσας κυρια μ που τα ειπατε ως εχουν.. τον ιδιο προβληματισμο εχω κ γω εδω κ μηνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News