Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο οι 74 για τις καταλήψεις – Συγκέντρωση και πορεία από αντιεξουσιαστές

Μετά από αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι 74 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη.

Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», που είναι συνολικά 14 άτομα (9 και 5 αντίστοιχα), διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις.

Ενόψει του αυτοφώρου αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες απευθύνουν κάλεσμα για τις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, απ' όπου προγραμματίζουν να κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News