Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Το μωρό αυτό δεν κοιμάται! Είναι νεκρό!

Οργισμένη ανακοίνωση για την Ευρώπη από την ανθρωπιστική οργάνωση που διένειμε την φωτογραφία

Η φωτογραφία αυτή φαινομενικά δείχνει ένα μωρό να κοιμάται στην αγκαλιά του σωτήρα του. Όμως, δεν κοιμάται. Είναι νεκρό.

Η φωτογραφία αυτή δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από μια ανθρωπιστική οργάνωση. Τραβήχτηκε στις 27 Μαϊου και στόχος της είναι να πείσει τους Ευρωπαίους να δώσουν ασφαλές πέρασμα στους πρόσφυγες. Εκείνη την ημέρα εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Και η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορη, λέει μεγάλα λόγια και αφήνει τους ανθρώπους να πεθαίνουν. Αφήνει μικρά παιδιά να τα καταπίνει η θάλασσα.

Το μωράκι είναι λίγων μηνών και ανασύρθηκε από τα νερά της Μεσογείου την περασμένη Παρασκευή όταν ανατράπηκε η ξύλινη βάρκα στην οποία ήταν στοιβαγμένο μαζί με άλλους απεγνωσμένους ανθρώπους. Σαρανταπέντε άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και μεταφέρθηκαν στο ιταλικό λιμάνι του Ρέτζο Καλάμπρια. 135 σώθηκαν.

Η ανθρωπιστική οργάνωση Sea-Watch, δρα ανάμεσα στην Λιβύη και την Ιταλία και εκεί τραβήχτηκε αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία με τον διασώστη σε απόγνωση να κρατάει σα να νανουρίζει το νεκρό μωρό στα χέρια του.

Ο διασώστης λέγεται Μάρτιν και είπε ότι ο ίδιος είδε το μωρό να επιπλέει νεκρό σαν μια άψυχη κούκλα. Σε ένα email γράφει:

«Έπιασα το χέρι του μωρού και το τράβηξα από την θάλασσα με προσοχή. Το πήρα αγκαλιά σα να ήταν ζωντανό. Είχε τα χεράκια του στραμμένα προς τον ουρανό και ο ήλιος έπεφτε πάνω στα γλυκά αλλά χωρίς ζωή μέσα τους ματάκια του».

Ο διασώστης, πατέρας τριών παιδιών και μουσικοθεραπευτής στο επάγγελμα πρόσθεσε: «Άρχισα να τραγουδάω για να παρηγορήσω τον εαυτό μου και να κάνω κάτι για να ξεπεράσω αυτή την σπαραξικάρδια στιγμή. Εξι ώρες πριν αυτό το μωρό ήταν ζωντανό».

Η φωτογραφία αυτή θύμισε σε όλους τον Αϊλάν, με το άψυχο κορμάκι του να κείτεται στις τουρκικές ακτές. Αυτή η σκηνή προσωποποίησε πάνω από 8.000 ανθρώπους που έχου χαθεί στη Μεσόγειο από το 2014 έως σήμερα.

Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για το μωράκι το οποίο παραδόθηκε μετά από λίγο στο Ιταλικό Ναυτικό. Κανείς δεν έμαθε αν ήταν αγοράκι ή κοριτσάκι ή αν οι γονείς του τα κατάφεραν...

Η ανθρωπιστική οργάνωση αποφάσισε ομόφωνα να δώσει στην δημοσιοτητα αυτή την φωτογραφία. Μπας και ξυπνήσει κανείς και καταλάβει το κακό και τον θάνατο που σκορπίζεται καθημερινά στην Μεσόγειο εξαιτίας της αναλγησίας της Ευρώπης.

«Αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε τέτοιες φωτογραφίες πρέπει να σταματήσουμε να προκαλούμε την ύπαρξή τους», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που συνόδευε την φωτογραφία.

---
Πηγή: REUTERS

4 σχόλια:

  1. και μην ξεχάσουμε την Κυριακή πρωί-πρωί στην εκκλησία ποιος θα κάνει την μεγαλύτερη μετάνοια, ποιος θα σκύψει πιο πολύ το κεφάλι ή θα κάνει μεγαλύτερη προσευχή...υποκριτές..όλοι μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφιερωμένο στους Ελληνάρες "χριστιανούς" πατριδοκάπηλους ξενοφοβικούς ....που αυτό το μωρό, αν έφτανε σώο, θα έκαναν φασαρία για να το διώξουν ως τζιχαντιστή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου φταίει ο έλληνας και χριστιανός για το Δράμα της προσφυγιάς??ποιος άλλος λαός και μάλιστα με τη δική μας οικονομική κατάντια,φρόντισε τους πρόσφυγες? δηλαδή για τους άλλους μη έλληνες που τους πνίγουν τι έχεις να πεις εσύ προοδευτικε μεγαλοψυχε και δίκαιε ?

      Διαγραφή
  3. Πώς θα τους ταίσουμε θα γυρίσουν να σου πούνε; εδώ εμείς δεν έχουμε να φάμε και να ταίσουμε τα δικά μας παιδιά. όλα μπορούμε και ωφείλουμε να τα μοιραστούμε σε αυτή τη ζωή, γιατί σήμερα είναι αυτοί, αύριο...ίσως εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News