Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ο Αντιδήμαρχος Στ. Αβραμίκας στο Aridaia News: «Ο κόσμος δεν άντεχε άλλο την αδιαφορία»

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου κ. Στέφανου Αβραμίκα στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα Aridaia News:

Κύριε Αβραμίκα, ο Δήμαρχος σας έχει εμπιστευτεί ένα πολύ σημαντικό «χαρτοφυλάκιο» που αφορά στην Ανατολική Αλμωπία. Πως κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία της Δημοτικής σας Αρχής;

«Ο Δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος ακούραστος, που αν μιλήσεις μαζί του από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις την διάθεση που έχει για προσφορά. Τον διακρίνει η εργατικότητα και το πείσμα για να πετύχει όλα αυτά που ζητά ο κόσμος, χωρίς να σκέφτεται ποιοι μας ψήφισαν και ποιοι όχι, έχουμε ξεφύγει από τέτοιες πρακτικές και κοιτάμε μόνο μπροστά. Μου έκανε την τιμή να με εμπιστευτεί σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή, την Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου η οποία τα προηγούμενα χρόνια -μετά την συνένωση του «Καλλικράτη»- παραμελήθηκε με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πολλά προβλήματα. Εμείς ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή δώσαμε μεγάλη βαρύτητα σε όλα αυτά τα ζητήματα και καταφέραμε να δώσουμε λύσεις σε πολλά απ’ αυτά. Φυσικά και δεν είναι όλα τέλεια, όμως προσπαθούμε καθημερινά και δουλεύουμε σκληρά. Δίνουμε μάχη με την καθημερινότητα. Γι’ αυτό μας εξέλεξε ο κόσμος, γιατί δεν άντεχε άλλο την αδιαφορία».

 
Έχετε ως Αντιδήμαρχος την ευθύνη και στον τομέα της άρδευσης. Πιστεύετε πως θα είναι μία εύκολη αρδευτική περίοδος ή υπάρχουν προβλήματα;

«Προβλήματα θα υπάρχουν σίγουρα όσο συνεχίζει η κεντρική διοίκηση της Αθήνας να κόβει οικονομικούς πόρους από τους Δήμους. Κύριε Βαφειάδη, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι δίνουμε καθημερινά μια πραγματική μάχη για να κρατήσουμε όρθιες τις υπηρεσίες μας. Πλέον, το να είσαι αιρετός δεν είναι μόνο τιμή αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη. Στον τομέα της άρδευσης δουλεύουμε όλοι μαζί, γιατί εμπλέκονται ουσιαστικά όλοι οι Αντιδήμαρχοι αλλά και ο Δήμαρχος που είναι πάντοτε δίπλα μας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία έχουμε ήδη ξεκινήσει τις συντηρήσεις αυλάκων και έχει γίνει ένας πολύ καλός προγραμματισμός. Απρόοπτα και βλάβες πάντοτε υπάρχουν, όμως επειδή η υπηρεσία της άρδευσης είναι ανταποδοτική θα πρέπει να τονίσουμε ότι και οι αγρότες οφείλουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Και το πιο θλιβερό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι οι πρώτοι που θα κάνουν παράπονα είναι αυτοί που ποτέ δεν πληρώνουν. Υπάρχουν βέβαια και οι συμπολίτες μας που είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα είναι αρωγοί στο έργο μας. Αυτό είναι το παράδοξο της υπόθεσης. Πάντως εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας μπορώ να διαβεβαιώσω για ένα πράγμα: Ότι εμείς δεν πρόκειται να αδιαφορήσουμε απέναντι σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Θα είμαστε εκεί ακόμα και με προσωπική εργασία, όπως κάνουμε πολλές φορές και θα λύσουμε όλα τα ζητήματα. Φυσικά, σε αυτή την προσπάθεια έχουμε δίπλα μας τους Προέδρους που κάνουν από την πλευρά τους ότι μπορούν για να συνδράμουν στο έργο μας».

 
Παράλληλα, έχετε αναλάβει και αρμοδιότητες που αφορούν στα αδέσποτα ζώα. Είχαμε και κάποιες ανακοινώσεις πρόσφατα. Τελικά θα βρεθεί μια λύση;

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε αποφασίσαμε και διαθέσαμε ένα μεγάλο ποσό από τον προϋπολογισμό για αυτόν τον τομέα. Πραγματοποιήσαμε στειρώσεις και εμβολιασμούς πάντα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» και τον πρόεδρό του κ. Φώτη Παραστατίδη που είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες που κάνουμε. Πρόσφατα, πραγματοποιήσαμε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου σύσκεψη και αποφασίσαμε να νοικιάσουμε έναν έτοιμο χώρο εκτός του αστικού ιστού, ώστε να συγκεντρώνονται όλα τα επικίνδυνα σκυλιά που δημιουργούν προβλήματα. Εκεί θα τους εξασφαλίζουμε την σίτιση και θα είναι καλύτερα και για τα ίδια τα ζώα τα οποία σήμερα περιφέρονται στους δρόμους. Θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική και αν κρίνω από τις συζητήσεις που κάνω με τον κόσμο, βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των συμπολιτών μας αλλά και τον Φιλοζωικό Σύλλογο».

 
Πως είναι η συνεργασία σας με την υπόλοιπη Δημοτική Ομάδα;

«Λειτουργούμε όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους, αλλά σε όλη την Δημοτική Ομάδα. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας, η σύμπνοια. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές έντασης και δύσκολες στιγμές. Όμως τα ξεπερνάμε όλα, γιατί η ομάδα μας στηρίζεται σε στερεά θεμέλια. Τη μεγάλη ευθύνη έχει ο Δήμαρχος, που είναι δίκαιος με όλους και μας καθοδηγεί σωστά. Θα θυμάστε ότι το όνομα του συνδυασμού μας είναι «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας». Γι’ αυτήν δουλεύουμε όλοι μας, χωρίς να υπολογίζουμε κανένα προσωπικό κόστος. Για την Αλμωπία της Καρδιάς μας που τόσο πολύ αγαπάμε».

14 σχόλια:

  1. ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυσκολα μπορεις να ακουσεις κακη κουβεντα για τον αβραμικα. το παιδι βοηθαει οσο μπορει. βαζει πλατη στα δυσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜπραβοστονΑβραμικα.αλλαμετααδεσποτατουαρχαγγλουτιθακανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει ο Αρχάγγελος αδέσποτα? ? που ειναι κρυμμένα?.

      Διαγραφή
  4. Κύριε αβραμικα μπράβο σας!!! Όσο για τα σκυλιά δεν φταις εσύ αλλά οι άνθρωποι που τα παρατανε στους δρόμους και μιλάνε και από επάνω!!! Όποιος έχει σκύλο μέσα στην αυλή του παρακαλώ όχι έξω να μην μπορει να περπατήσει και να κυνηγούν γιαγιάδες ντροπή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως..τα σκυλάκια μας όσοι έχουμε,στα σπίτια μας..τα αδέσποτα απο ενα σημείο και μετα δε μπορεί να τα ελέγξει ουτε η ομάδα ΔΙΑΣ...τι να πρώτο κανει αυτο το καλό ,εργατικό και ευγενικό παληκαρι...όλο το 24ωρο ειναι στη διάθεση των πολιτών του δήμου μας..και δεν ειναι υπερβολή..

      Διαγραφή
    2. Έχει ΔΙ.ΑΣ η Αριδαία?
      Απο πότε?

      Διαγραφή
    3. Κι αν είχε ?? πιστεύεις θα τα μάζευε?.

      Διαγραφή
  5. Είσαι λεβεντης φίλε! Συνέχισε έτσι! Ο καλύτερος εκεί μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αθορυβος και εργατικος..εξαισαιος και σαν χαρακτηρας,μεθοδικος με γρηγορα αντανακλαστικα..τυχαια δεν ειναι εκει...ειμαι σιγουρος οτι φευγοντας θα αφησει εργο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιά σου Στέφανε ανεψιέ,είσαι ΛΕΒΕΝΤΗΣ,ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ και ΔΥΝΑΤΟΣ για τον Δήμο σου και ιδιαίτερα για την περιοχή σας,Χαίρομαι που ο Αρχάγγελος βγάζει Παλλικάρια σαν και σένα εκτος απο καλά κεράσια και Πατάτες!!!! σου στέλνω την Αγάπη μας...ΓΙΑΝΝΗΣ (J.L)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όποιος λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων και ησυχάσει η πόλη θα μείνει στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το θεατράκι στο Δασάκι γιατι δεν φωταγωγείτε κανονικά? γιατί τόσο σκοτάδι ? αντιδήμαρχε συγνώμη αν δεν είναι ευθύνη σου αλλα κάποιος πρέπει να ασχολείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News