Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

«Υπάρχουν ωρολογιακές βόμβες στον Δήμο Αλμωπίας με τις οποίες κανένας δεν ασχολήθηκε»

"Στηρίζομαι πάρα πολύ στην επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες"

Συνέντευξη στην Πέλλα Τηλεόραση και στον Χρήστο Δημητριάδη παραχώρησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος.

Διαβάστε τα βασικότερα σημεία:

-Ο σχεδιασμός για τα Λουτρά περιλαμβάνει: Από τη μία να εξοφληθούν όλες οι υποχρεώσεις προς τρίτους (Εφορία, ΙΚΑ, ιδιώτες, προμηθευτές) και από την άλλη να δώσουμε αναπτυξιακό χαρακτήρα μέσα από παρεμβάσεις (έργα, αισθητική αναβάθμιση).

-Επί Διοίκησης Πασόη έγινε μια απλή λογιστική διαχείριση κάποιων αριθμών, χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει το ουσιαστικό νοικοκύρεμα και οι γενναίες αποφάσεις που θα οδηγούσαν στην εξυγίανση ουσιαστικά των οικονομικών αριθμών αλλά και των δομών του Δήμου, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει παραπέρα. Υπάρχουν ωρολογιακές βόμβες με τις οποίες κανένας δεν ασχολήθηκε.

-Η λειτουργία ενός δημοκρατικού θεσμού όπως είναι αυτός του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας στηρίζεται και στους 27 Δημοτικούς Συμβούλους. Όλοι εργάζονται για να πετύχει το έργο της Δημοτικής Αρχής και έχω τονίσει πολλές φορές ότι θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην βελτίωση των συνθηκών στον Δήμο Αλμωπίας, όπου υπάρχουν τα στραβά να τα πούμε και όπου υπάρχουν τα καλά να τα επαινέσουμε. Έχω πάντοτε ανοιχτές τις πόρτες προς τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία έχει ως στόχο να βοηθήσει αυτόν τον τόπο. Όποιος το κατανοήσει έρχεται, όποιος δεν το κατανοήσει συνεχίζει τον μοναχικό του δρόμο.

-Για Χουρσόγλου και Ζιάκα: Οπωσδήποτε υπήρξαν υπερβολές και αυτές θα πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή. Η πολιτική αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται με πολιτικά και όχι προσωπικά επιχειρήματα. Και εγώ πλέον θα συμβάλω ουσιαστικά προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή προς την βελτίωση του επιπέδου και του κλίματος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι μπορούν να είναι δίπλα σε αυτή τη Δημοτική Αρχή, όταν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν.

-Στηρίζομαι πάρα πολύ στην επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες. Ένας Δήμαρχος για να μπορέσει πραγματικά να βιώσει και να αφουγκραστεί την καθημερινότητα των πολιτών, πρέπει να πάει κοντά τους.

-Στον τομέα της άρδευσης υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος σχετικά με τα μεγάλα χρέη στη ΔΕΗ εξαιτίας των ανείσπρακτων τελών από την λειτουργία της άρδευσης.

-Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού: Στο τέλος κάθε χρονιάς έχω επαφές με τους συνεργάτες μου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι επαφές αυτές οδηγούν οπωσδήποτε σε αλλαγές. Κανένας δεν προσπάθησε να γαντζωθεί στην θέση του, εις βάρος της γενικής εικόνας. Όλοι μου θέσανε τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή μου, για να βελτιώσουμε την γενική εικόνα. Οι αλλαγές θα γίνουν με τη νέα χρονιά, όπου οι Αντιδήμαρχοι με βάση τον Καλλικράτη προχωρούμε στις αλλαγές στη μέση της θητείας. Ο καθένας θα κριθεί, είτε είναι Αντιδήμαρχος είτε Δημοτικός Σύμβουλος, για τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία. Γι’ αυτό και ως Δημοτικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να συμβάλουν στο ίδιο ποσοστό με τους υπόλοιπους, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Δεν μπορεί κάποιος που είναι αδιάφορος ως Δημοτικός Σύμβουλος, να έχει δείξει καλή εικόνα. Να βοηθήσουν τους ανθρώπους που σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή, για να τύχουν της ίδιας διαχείρισης και αντιμετώπισης όταν θα βρεθούν οι ίδιοι στην πρώτη γραμμή.

-Για την Προεδρία των Λουτρών: Στην Γενική Συνέλευση του Ιουνίου, σίγουρα δεν θα υπάρχουν παραιτήσεις και αλλαγές. Η χρονιά πρέπει να κλείσει, οι αλλαγές γίνονται με το κλείσιμο της χρονιάς. Άρα, αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, θα έχει να κάνει με άλλο χρονικό διάστημα. Τον Ιούνιο θέλω να υπάρξει μια πανηγυρική διαδικασία στην οποία θα παρουσιάσουμε εγώ και οι συνεργάτες μου τι αποτελέσματα έχουμε πετύχει. Και πραγματικά έχουμε πετύχει! Ας μας πει η προηγούμενη Διοίκηση ένα τεχνικό της έργο. ΕΝΑ!

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News