Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εντοπίστηκαν oι σοροί δύο αξιωματικών του ελικοπτέρου

Εντοπίστηκαν oι σοροί δύο αξιωματικών του ελικοπτέρου

Στη νησίδα Κίναρο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του Αgusta Bell 212 που χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα. Βρέθηκαν οι σοροί δύο εκ των τριών αξιωματικών του ΠΝ.

Τραγική κατάληξη είχε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο Αιγαίο. Λίγο μετά τις 8.15 το πρωί εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του Αgusta Bell 212 το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα, στη νησίδα Κίναρο, κοντά στη Λέρο.

Ήδη έχουν εντοπιστεί οι σοροί δύο εκ των τριών αξιωματικών σε χαράδρα της Κινάρου και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου. Σε βάθος 50 έως 100 μέτρων στη θάλασσα και την ξηρά, βορειοδυτικά της Κινάρου, συνεχίζονται οι έρευνες των ειδικών τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων για τον εντοπισμό του τρίτου αγνοούμενου και των υπολοίπων συντριμμιών, κυρίως του κοκπιτ.

Επίσης, στις έρευνες συμμετέχουν οι φρεγάτες ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΕΛΛΗ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, ΑΔΡΙΑΣ, τα οργανικά ελικόπτερα ΣΙΚΟΡΣΚΙ της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και ΑΒ-212 της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν απογειωθεί από τη Χίο και τη Ρόδο.

Οπως ανακοινώθηκε το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν οι υποπλοίαρχοι Πανανάς Κωνσταντίνος και Τουλίτσης Αναστάσιος και ο μηχανικός ανθυπασπιστής (χειριστής ραντάρ) Ευαγγέλου Ελευθέριος.

Εκτός των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού και των κλιμακίων έρευνας και διάδωσης, στην Κίναρο βρίσκεται και σούπερ πούμα του πυροσβεστικού σώματος που κατέβασε ορειβάτες της ΕΜΑΚ. To ελικόπτερο σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έπεσε σε ορεινό όγκο ύψους 230 μέτρων κάτω από τον οποίο υπάρχει χαράδρα. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε μετά τη σύγκρουση και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα.

Η ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας

«Συλλυπητήρια δεν μπορώ να πω με μια έννοια γιατί είμαστε στην μέση μιας έρευνας είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στη συνέντευξη Τύπου στο ΥΕΘΑ. Το ελικόπτερο Augusta Bell συμμετείχε στην άσκηση 16. Στις έρευνες συμμετείχαν και αλεξιπτωτιστές».

Ερωτηθείς για τους τρεις αγνοούμενους αξιωματικούς ο αρχηγός ΓΕΝ ξεκαθάρισε: "Δεν τους έχουμε βρει ακόμα". Μέχρι στιγμής δεν δίνονται εξηγήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.



Όπως αναφέρθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση, το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε στις 02:45 και στις 04:40 εντοπίστηκε από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης θερμικό ίχνος του, πάνω στην νήσο Κίναρο, σε απόκρημνο σημείο. Στις 07:01 υπήρξε και οπτική επαφή με συντρίμμια του ελικοπτέρου στο απόκρημνο αυτό σημείο του νησιού. Νωρίτερα άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είχε εντοπίσει από αέρος τα συντρίμμια του μοιραίου Agusta Bell επάνω στη νησίδα Κίναρο.

4 σχόλια:

  1. Τέτιες ειδήσεις τετοια γεγονότα μαυρίζουνε τη ψυχήμας. Αθάνατοι οι πεσοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΡΩΕΣ ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θλίψη και απέραντος πόνος για τους Ήρωες που έπεσαν πάνω στο καθήκον..νιάτα ηρωικά αθάνατα αιωνια σας η μνήμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάνε να στήσουν και άλλα Ίμια οι ...φίλοι μας οι σύμμαχοι! και δεν μιλάω για τους γείτονες.. Συνδυασμένο με τις Νατοϊκές περιπολίες, με προσχηματικό τους πρόσφυγες... Λίγο και κάτω από την επιφάνεια, ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News