Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μαζέψτε και κρατήστε όλες τις αποδείξεις - Μετά τη ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα δεν θα κρατάμε τις χάρτινες αποδείξεις

“Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις” είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης

Ακόμη δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα υπάρξει ρύθμιση για τις αποδείξεις και τη χρήση “πλαστικού χρήματος” ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Οι συναλλαγές με κάρτες και μέσω τραπεζών που θα χτίζουν το αφορολόγητο θα είναι υποχρεωτικές είπε ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αλλά αυτό θα ξεκινήσει μετά τη ρύθμιση, ως τότε θα πρέπει να συγκεντρώνουμε κανονικά τις απλές αποδείξεις για να μην έχουμε πρόβλημα.

“Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις” είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ως προς το αφορολόγητο ο υπουργός ανέφερε ότι για το 2016 οι πολίτες πρέπει για την ώρα να μαζεύουν τις αποδείξεις τις χάρτινες και όταν έρθει η ρύθμιση θα πρέπει να συλλέγουν τις ηλεκτρονικές.

Μετά τη ρύθμιση για τη χρήση πλαστικού χρήματος ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι “μετά τη διάταξη δεν θα χρειάζεται να κρατάει ο πολίτης τις αποδείξεις. Η εφορία θα ενημερώνεται απευθείας από την τράπεζα. Η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή και η απόδειξη από το τερματικό της κάρτας δεν υπάρχει λόγος να κρατείται”.

Ο κ. Αλεξιάδης ωστόσο δεν διευκρίνισε τις θα γίνει με τους λογαριασμού των ΔΕΚΟ, αν θα “μετράνε” στο αφορολόγητο.

Ως προς το πότε θα υπάρξουν σε όλα τα καταστήματα ειδικά μηχανήματα ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου.

Ως προς το ποσό του αφορολόγητου το οποίο θα συνεχίσει να συνδέεται με τις αποδείξεις, αλλά και τις κλίμακες του φόρου, ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News