Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Αγρότες Πέλλας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από το γραφείο του Σηφάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την συγκέντρωση κάτω από το γραφείο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη

Αγριεύει η κατάσταση με τους Αγρότες της Πέλλας, οι οποίοι ζητούν πλέον με επιτακτικό τρόπο να μην ψηφιστούν τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιούν πορείες διαμαρτυρίας σε ολόκληρο το Νομό και συγκεντρώνονται κάτω από τα γραφεία των Βουλευτών, ζητώντας τους να μην συνηγορήσουν στην «ταφόπλακα» της αγροτιάς.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την συγκέντρωση κάτω από το γραφείο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη, στον οποίο παρέδωσαν ψήφισμα μέσω του συνεργάτη του και τον κάλεσαν να το υιοθετήσει, διαφορετικά όπως είπαν θα είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή μας.









 
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ

Διεκδικούμε:

1. ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΑΓΡΟΤΗΣ»: κατοχύρωση του επαγγέλματος, ταυτότητα αγρότη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε «επιτηδευματίες» ή «ελεύθεροι επαγγελματίες».

2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13% και κατάργηση της προκαταβολής φόρου. Να προσμετρούνται στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες οι δαπάνες και οι αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα (αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου σε βάθος πενταετίας, την αγορά γης, τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων). Επαναφορά μιας συγκεντρωτικής και μιας ετήσιας απόδοσης ΦΠΑ. Πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Παραμονή στο υπάρχον καθεστώς για τήρηση βιβλίων για τζίρο μέχρι 15.000 €. Να ισχύσει αφορολόγητο όριο 12.000 € συν την αναγνώριση της προσωπικής και της Οικογενειακής Εργασίας του Αγρότη στα έξοδα. Να ισχύσει αφορολόγητο όριο των επιδοτήσεων μέχρι 12.000 €. Επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροεφόδια από 23% στο 13%. Όχι στην φορολόγηση των αποζημιώσεων από απώλεια παραγωγής. Όχι στην άδικη φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένο εισόδημα ή και καθόλου, λόγω ζημιών.

3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ. Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, την αναδιάρθρωσή του (μέσα από μια σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη) ώστε άμεσα να καταστεί ένας υγιής ασφαλιστικός Οργανισμός, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τον αγρότη - ασφαλισμένο. Ολοκληρωτική κάλυψη ζημιών για ροδάκινα (συμπύρηνα, επιτραπέζια, νεκταρίνια), κεράσια, αχλάδια κλπ. απ΄όλα τα φυσικά και καιρικά φαινόμενα. Μέριμνα από το ΥΠΑΑΤ για την συμπλήρωση εισοδήματος λόγω των κυρώσεων της ΕΕ προς την Ρωσία (εμπάργκο).

4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Άμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μεταρρύθμιση και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για το κόστος παραγωγής, την χρηματοδότηση του, την διαφοροποίηση της φορολογίας των 100% συνεταιριζόμενων αγροτών, το λαθρεμπόριο (μαύρη πώληση αγροτικών προϊόντων), τα κόκκινα δάνεια, και μια σειρά αλλά θέματα που δημιουργούν τεράστια ζητήματα επιβίωσης και ανάπτυξης του αγροτικού κλάδου.

11 σχόλια:

  1. Ο Σηφάκης είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Ένας άλλος Σηφάκης υπάρχει από πίσω, και ένας άλλος πίσω και απ΄αυτόν. Σηφάκηδες που προτιμούν την βουλευτική βολή και δεν λογαριάζουν το φτύσιμο και την ξεφτίλα πάντα θα υπάρχουν και θα χρησιμοποιούνται. Η λύση θα έρθει από το γκρέμισμα του συστήματος και όχι από το κράξιμο στο Σηφάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ase mas re file pou o sifakis einai teleuteos troxos....vouleutis einai kai o logos tou ekei katw stin athina metrai..kai an goustari rixni kai ton tsipra afou exei mono 153!!!! OK!!! Oso gia tous proigoumenous den valan toso varia forologia kai asmas lete oti thelete.

      Διαγραφή
  2. δηλαδή εάν ακούει παραπονα ο πρόσφατος Σηφάκης,φανταστείτε φτύσιμο με ροχάλες που πρέπει να φάνε όσοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια.Φαντάζομε σ αυτούς όλους και στα σπίτια τους θα πάνε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...πεστα με ονοματεπονυμο, Τζακρη καρασμανης τζαμτζης, ολοι αλλα λογια ν αγαπιομαστε ητανε

      Διαγραφή
    2. Σωστός !!! Το ξεκλήρισμα του αγρότη με την τεράστια φοροληστεία, έχει παρόν, αλλά και παρελθόν. Και ας μην καταλαβαίνουν κάποιοι και νοιώθουν ακόμη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τα μνημόνια τα ψήφισαν με τα δυο χέρια ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
  3. Προεκλογικά ο Σηφάκης γύριζε στα χωρια κ έλεγε οτι τα μετρα δεν θα περάσουν..τελικά ναι σε όλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα τα ίδια λέει : "Εγώ θα ψηφίσω τα μέτρα, αλλά εσείς έχετε δίκαιο και παλέψτε να το βρείτε". Το ίδιο λένε και Τζάκρη, Καρασμάνης κλπ, αλλά ψηφίζουν με τα Κόμματά τους τα μνημόνια με τα προαπαιτούμενά τους για την αγροτιά. Μωρέ, τότε γιατί σας ψηφίζουμε εμείς τα ζώα ( και το κάναμε και πρόσφατα ), ενώ είχατε ψηφίσει το καλοκαίρι το 3ο μνημόνιο ;

      Διαγραφή
  4. ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ 13%, ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ, Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 12001 ΕΥΡΩ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ 1500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ, ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ "ΣΒΗΣΟΥΝ" ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λουστειτε τώρα τα αποτελέσματα της ψευτολαικης προπαγάνδας σας. Τόσα χρόνια μας φλομωσατε στην παραμυθα μάγκες της φακής που νομισατε ότι τα λεφτά σας περίμεναν με το τσουβάλι μόλις λάβετε την εξουσία. Συριζαιοι και κάθε λογής αριστεροί μόλις εξαφανιστούν τα λεφτά εξαφανίζονται κι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κολοτουμπα εκανε ο Συριζα και η παρεα του για να σωσουνε την χωρα ειπανε για την κουταλατο κανανε ξεχασανε για ποιο λογο τους ψηφισε οκοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΑΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΑΓΡΟΤΙΚΟ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΠΛΗΣΤΙΡΙΑΣΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News