Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αθώοι οι 40 καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για την υπόθεση με τις απουσίες

Ανακοίνωση

Η ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ Πέλλας αναφορικά με την υπόθεση των 40 καθηγητών που καταδικάστηκαν πρωτοβάθμια σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για παράβαση καθήκοντος αναφορικα με δικαιολόγηση απουσιών παιδιών με ειδικά προβλήματα και κινητικές δυσκολίες.

Οι καθηγητές αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετειο Θεσσαλονίκης σήμερα 5/10/2015.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη τους σε 12 μήνες φυλάκιση από το τριμελές Πλημμελιοδικείο Γιαννιτσών για την αποδοχή εκπρόθεσμων δικαιολογητικών απουσιών ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τους σαράντα συναδέλφους μας από το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών.

Με απόφασή του Εφετείου Θεσ/νίκης κρίθηκαν αθώοι ως προς την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, ενώ εκκρεμεί ακόμη η απόφαση για τον τότε προϊστάμενο γραφείου β/θμιας εκπαίδευσης, τους γονείς και τους γιατρούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Με την ελπίδα να έχει αίσια έκβαση και η δική τους περιπέτεια, εκφράζουμε τη χαρά μας για την αθώωση των συναδέλφων μας, που αποκαθιστά το διαταραγμένο αίσθημα δικαίου και στέλνει ένα μήνυμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας στον εκπαιδευτικό κόσμο όλης της χώρας.

Ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία της ΟΛΜΕ, τοπικούς και όχι μόνο πολιτικούς παράγοντες, την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, που σε όλη αυτή τη μάχη στάθηκαν δίπλα στους συναδέλφους μας.

Το Δ.Σ. της
Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News