Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Joga Bonito: Πρέπει να δώσουμε το παιχνίδι πίσω στα παιδιά!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Πρέπει να δώσουμε το παιχνίδι πίσω στα παιδιά… Σε μια κοινωνία που τα παιδιά δεν μπορούν εύκολα να παίξουν έξω χωρίς επίβλεψη, οι γονείς και οι προπονητές έχουν πλέον σημαντικό ρόλο.

Η ανταγωνιστική τάση που φέρνουν οι παράγοντες στο ποδόσφαιρο ακόμη και σε ερασιτεχνικές κατηγορίες δεν αφήνουν τους μικρούς να ερωτευτούν το ποδόσφαιρο, να διασκεδάσουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους.

Τα σημερινά παιδιά μαθαίνουν από τους μεγάλους χωρίς την ελευθερία του δρόμου, οι πρώτες ποδοσφαιρικές εμπειρίες είναι οργανωμένες και ελεγχόμενες. Η ανάπτυξη είναι πάντα μακροπρόθεσμη και χρειάζεται υπομονή αλλά στην σημερινή κοινωνία που επιζητά νίκη με κάθε κόστος όλοι θέλουν να πετύχουν εδώ και τώρα οπότε διαλέγουν τα <<μεγάλα >> παιδιά και τα βάζουν να χτυπούν με δύναμη τη μπάλα στο τέρμα.



 
Τι μαθαίνουν τα παιδιά από όλο αυτό;;; Σίγουρα όχι ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι (Joga Bonito). Μαθαίνουν ότι είσαι ήρωας αν γυρίσεις στο σπίτι με ένα τρόπαιο αλλά εάν χάσεις είσαι ο κακός.

Αν θέλουμε να μεγαλώσουμε νικητές ποδοσφαιριστές ξανά πρέπει να δώσουμε το παιχνίδι πίσω στα παιδιά, μπορεί στις μέρες μας το ποδόσφαιρο του δρόμου να έμεινε στον παρελθόν αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να παρέχουμε κάτι ανάλογο σε ένα ασφαλές διασκεδαστικό και οργανωμένο περιβάλλον …στις παιδικές ομάδες.

Γονείς, Προπονητές, Παιδιά, πρέπει να δουλέψουν μαζί, μόνο έτσι μπορούμε να επαναφέρουμε μια γενιά ποδοσφαιριστών που παίζουν δημιουργικά και χωρίς φόβο. Ποδοσφαιριστές που παίζουν για να κερδίσουν Αντί να χάνουν από φόβο…

Κωνσταντίνος Παλίκογλου
Υπεύθυνος Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλμωπίας
‘Joga Bonito’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News