Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Τα νέα των ομάδων της ΕΠΣ Πέλλας - Μεταγραφές και άλλα πολλά

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος

Διαβάστε όλα τα νέα των ομάδων της ΕΠΣ Πέλλας, όπως τα κατέγραψε ο συνεργάτης του Aridaia News Γιώργος Μπίνος:

Στην ΑΕ Καρυώτισσας θα συνεχίσει την επόμενη χρονιά την καριέρα του ο Τάσος Κουτούδης που ανήκε μέχρι πρότινος στον ΜΑ Πέλλας.

Στον Φοίνικα Καλαμαριάς θα αγωνίζεται την νέα σεζόν ο Θάνος Τσολερίδης που ξεκίνησε στον Όλυμπο Αψάλου και πέρσι ανήκε στην Κ20 του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ελεύθερος από τον ΜΑ Πέλλας ο έμπειρος μέσος Γιάννης Σαββουλίδης που πλέον αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στον Εθνικό Γιαννιτσών θα συνεχίσει ο έμπειρος τερματοφύλακας Αρμεν Ογκαζενοφ που αποχωρεί από τον ΜΑ Πέλλας.

Ο Κώστας Κουγιουμτζίδης άφησε τον Ηρακλή Αγροσυκιάς για λογαριασμό του νεοφώτιστου στην Α’ Κατηγορία ΠΑΟΚ Δαμιανού.

Άφησε τον ΠΑΟΚ Αραβησσού για έναν άλλο ΠΑΟΚ, αυτό του Δαμιανού ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Στην Ελπίδα Έδεσσας θα συνεχίσει την καριέρα του ο αμυντικός Αντώνης Καραμαλάκης που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Άρη Νησίου.

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκού, Μιχάλης Κλειτσινίκος θα είναι ο νέος τεχνικός ηγέτης του Άρη Νησίου την επόμενη σεζόν.

Στον Ηρακλή Άσπρου μετακόμισαν ο Άκης Σαββίδης, αμυντικός και Τόλης Αποστόλου, τερματοφύλακας, που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στον Άρη Νησίου.

Οι Αφοί Χρήστος και Νίκος Σιόγκας αποχώρησαν από τον Άρη Νησίου, επιστρέφοντας στην Ελπίδα Έδεσσας όπου ανήκαν και παλαιότερα.

Στον Αχιλλέα Τριανδρίας, ομάδα Α1 της ΕΠΣΜ, καταλήγει ο νεαρός μέσος Γιάννης Δούμος, που τα τελευταία χρόνια διακρίνεται συνεχώς, φορώντας τα χρώματα του Άρη Νησίου.

Άφησαν τον Αστέρα Νεοχωρίου οι Πέτρος Βάσιος που πήγε στην Ελπίδα Έδεσσας και ο Παύλος Χρυσίδης που οδεύει προς τον ΜΑ Άρνισσας.

Κοντά στην Γ.Σ. Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, ομάδα Α1 βρίσκεται ο νεαρός μέσος Γιώργος Ζούζουλας που πέρσι αγωνιζόταν στον ΜΑ Ν. Πέλλας.

Παραμένουν στον Αλμωπό οι Γιώργος Ελευθεριάδης, Νίκος Τσιμτσιρίδης, Μιχάλης Μιχαηλίδης και Γιάννης Παντελίδης, καθώς έχουν συμφωνήσει με την διοίκηση. Οι «παλιοσειρές» έχουν μεγάλη παράδοση στην ομάδα και τόσο ο προπονητής Γιώργος Τυριακίδης, όσο και οι διοικούντες, περιμένουν πολλά τη νέα σεζόν από αυτούς.

Ελεύθερος έμεινε από τον ΜΑ Ν. Πέλλας ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Μιχάλης Κηλίκης που βρίσκεται σε αναζήτηση του νέου σταθμού της καριέρας του, έχοντας αρκετές προτάσεις από ομάδες όλων των κατηγοριών.

Δεν συνεχίζει στον ΜΑ Ν. Πέλλας ο έμπειρος επιθετικός Κώστας Παπαδόπουλος μετά από ενάμισι χρόνο παρουσίας στην ομάδα και έτσι θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Άφησε την Δόξα Μαυροβουνίου για λογαριασμό του Ν. Αετού Σκύδρας ο έμπειρος επιθετικός Χρήστος Σύρμαλης που παλαιότερα αγωνίστηκε σε Άρη Πρ. Ηλία και Δόξα Ριζού.

Στον ΠΑΟΚ Δαμιανού θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σάββας Ελευθεριάδης, που πέρσι αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Ραχώνας.

Για μια ακόμα σεζόν θα αγωνίζεται στον Αλμωπό ο έμπειρος αμυντικός Γιώργος Μπογδάνης που αισίως έχει κλείσει 18 χρόνια και όπως λέει θέλει να συμπληρώσει 20ετία και να κρεμάσει τα παπούτσια του δίνοντας τέλος στην καριέρα του.

Ελεύθερος έχει μείνει από την Δόξα Μανδάλου ο έμπειρος αμυντικός Παναγιώτης Μαυρομάτης που έχει αρκετές προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του.

Έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Κρ. Βρύσης ο μέσος Στάυρος Βεζυριανόπουλος και αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για αυτόν, όμως η Αναγέννηση Γιαννιτσών κατάφερε να τον πείσει και να τον κάνει δικό της.

Στην απόκτηση του έμπειρου άσσου Γιάννη Παπαδόπουλου προχώρησε ο Άρης Αμπελείων και έτσι ενισχύθηκε και άλλο στην παρθενική του εμφάνιση στην Α1. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των κίτρινων αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες όπως Καβάλα, Εθνικός Αστέρας, Θερμαϊκός και Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν ο Διγενής Λακώματος, ομάδα της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Επιτυχία αποτελεί για τον Εδεσσαϊκό η παραμονή του Γιάννη Παλημάνη, Βαγγέλη Μεταξά, Δημήτρη Λαφαζανίδη, Τάσου Παπουλίδη και Χρήστου Παπαηλία στους τριαινοφόρους, καθώς πρόκειται για αξιόλογους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να σηκώσουν το βάρος μαζί με τους νεοαποκτηθέντες.

Σε συζητήσει με τον Βασίλη Πούπη βρίσκεται η διοίκηση του Εδεσσαϊκού, καθώς η παρουσία του έμπειρου μέσου κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία για την ομάδα των καταρρακτών.

Σπουδαία μεταγραφική ενίσχυση για τον Εθνικό Γιαννιτσών που ενίσχυσε τη γραμμή πυρός με τον επιθετικό Κώστα Καπουσούζη που αποχώρησε από την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Αλμωπό το δίδυμο των τερματοφυλάκων της περσινής σεζόν και όχι μόνο. Τόσο ο έμπειρος Γιάννης Χρήστου, όσο και ο Γρηγόρης Καραγιαννίδης συνεχίζουν και θα είναι αυτοί που θα υπερασπιστούν τα γκολποστ των κυανόλευκων της Καρατζόβας.

Ο έμπειρος μεσοαμυντικός Παναγιώτης Μισαηλίδης που πέρσι αγωνίστηκε στην Θύελλα Φιλώτα, συμφώνησε με τον Απόλλωνα Κρ. Βρύσης όπου θα ξανασυναντήσει τον αδερφό του Μάκη με τον οποίο συμπαίκτες ήταν και στα Λευκάδια απ’ όπου κατάγονται.

Στην Ελπίδα Έδεσσας που επιστρέφει μετά από μια σεζόν ανοχής στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πέλλας η επιστροφή τριών δικών της παιδιών, του Βαγγέλη Βλαδίκα, του Σάκη Πρεβαρτσιτσάνη και του Νίκου Τσάτσε, αλλά και ενός τέως παίκτη του Ηρακλή Έδεσσας, του Τάσου Δαφνή, είναι γεγονός και θα την βοηθήσουν αρκετά.

Με όνειρα και φιλοδοξίες πραγματοποιήθηκε η πρώτη του Εδεσσαικού για τη νέα περίοδο. Σύσσωμη βρέθηκε η διοίκηση των τριαινοφόρων, ενώ υπήρχαν και αρκετοί φίλοι της ομάδας. Οι παίκτες γυμνάστηκαν υπό την επίβλεψη του προπονητή Βαγγέλη Ντίσιου και του βοηθού του Μιχάλη Δαρδανελιώτη, ενώ το παρόν έδωσαν οι νεοαποκτηθέντες όπως και εναπομείναντες από το περσινό ροστερ. Παραβρέθηκαν οι παρακάτω παίκτες: Παδχαλίδης, Κατρατσέας, Βοτάρης, Δημητριάδης, Μπαμπατζάνης, Σαρακινλής, Πεχλιβανίδης, Ρέντη, Παπουλίδης, Παλημάνης, Λαφαζανίδης, Μεταξάς, Μηλιάδης, Χούμαλης, Μούλας, και οι μεταγραφλες της τελευταίας στιγμής Δημήτρης Σαββαΐδης και Τομισλαβ Πετροφ. Δικαιολογημένοι απόντες Γκότσης, Παπαηλία, Πούπης, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η παραμονή ή όχι ων Αφών Νίκου και Στάθη Μπέσιου. Με τον Εδεσσαϊκό γυμνάστηκε ο Γιάννης Ουζούνης που όμως ανήκει ακόμα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Δυστυχώς μια από τις ιστορικότερες ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας, μια ομάδα με τους πιο πιστούς φίλαθλους σε τοπικό επίπεδο, βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Τη στιγμή που όλες οι ομάδες κάνουν κάποιες κινήσεις, στο Μάνδαλο δεν κουνιέται φύλλο, ενώ υπάρχουν συνεχείς αποχωρήσεις παικτών, που βλέπουν το μέλλον τους σε άλλες ομάδες. Κανείς δε μπορεί να εξηγήσει την μεγάλη απαξίωση προς τον σύλλογο και μάλιστα ένας σύλλογος που τα τελευταία χρόνια, το παιδικό τμήμα του, μετέχει ανελλιπώς στην τελική φάση. Δεν ξέρουμε αν είναι πλέον αργά για να γίνει κάτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη αυτή θα έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αν συζητιόταν πριν ένα-δύο χρόνια.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Δόξας Εξαπλατάνου υπό την επίβλεψη του έμπειρου τεχνικού Γιάννη Τσαμαρδού. Αναμένονται κάποιες διορθωτικές τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις 1-2 ποδοσφαιριστών νεαρής ηλικίας μετά την μεταγραφή του νεαρού αμυντικού Γιώργου Κουντουρά στον Αλμωπό. Ήδη υπάρχουν κάποιες επαφές με παίκτες που υπέδειξε η τεχνική ηγεσία, ενώ πρωταρχικός φετινός στόχος εκτός της αξιολόγησης πορείας, είναι και η προώθηση των πολλών νέων παιδιών που υπάρχουν στο δυναμικό των μαυραετών, που κάνουν σοβαρή δουλειά στα παιδικά τμήματα.

Δεν θα συμμετέχει στις φετινές διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο) της ΕΠΣ Πέλλας ο Μακεδονικός Μεσημερίου, που ως γνωστό κέρδισε την άνοδό του από την Β’ στην Α’ Κατηγορία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του παράγοντα Νίκου Δούμου, ο σύλλογος δεν θα κατέλθει την περίοδο που έρχεται, καθώς είναι δύο τα κύρια προβλήματα. Το οικονομικό, αλλά και η έλλειψη γηπέδου, καθώς εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει κωλυσιεργία σε αυτό το θέμα, με την γενική δυσαρέσκεια να είναι έντονη, από τη στιγμή που οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν χωρίς να γίνεται κάτι. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η κατάσταση να έχει κουράσει τους υπεύθυνους, οδηγώντας τους στην απόφαση για παύση των δραστηριοτήτων του Μακεδονικού, τουλάχιστον για φέτος.

Σε έντονους ρυθμούς δείχνει να κινείται ο Ακρίτας Σωσάνδρας που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και μοναδικός στόχος του θα είναι η επάνοδος στην Α’ Κατηγορία όπου αγωνίζονταν πριν μια τετραετία. Ήδη υπάρχουν διοικητικές αλλαγές, με τον Θανάση Μίσκο να αναλαμβάνει την προεδρία, ενώ ο άνθρωπος κλειδί για φέτος, θα είναι ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Στούπης (Φρανκ Αρνεσεν) που είναι σε συνεχείς επαφές κυρίως με νεαρούς παίκτες. Προπονητής θα είναι ο Χρήστος Δούμος, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχει προφορική συμφωνία με τους Αμπάρη Χρήστοαπό Κ17 Αλμωπού και Ευσταθίου Σάββα από Άρη Υδραίας.

Το νέο Δ.Σ. του Ακρίτα Σωσάνδρας έχει ως εξής.
Πρόεδρος: Μίσκος Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος: Αθανασιάδης Γεώργιος
Γραμματέας: Σαμαράς Σταύρος
Ταμίας: Μπελιοβάνης Πολυχρόνης
Τεχνικός διευθυντής: Στούπης Δημήτριος
Μέλη: Παρτσανάκης Αθανάσιος, Καραμήτσος Χρήστος, Μήντσης Δημήτριος, Παντελίδης Αναστάσιος, Αμπάρης Πέτρος

ΑΠΟΛΛΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 0 – 1
Αξιόπιστο αποδείχθηκε το πρώτο φιλικό τεστ που έδωσε ο Απόλλων Κ. Βρύσης παρά την ήττα του με σκορ 1 – 0 από τον Πανελευσινιακό στο γήπεδο της Έδεσσας. Χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί παίκτες από τον Δημήτρη Παπανότα και ο πριγκιπας του κάμπου άφησε καλές εντυπώσεις έστω και αν είναι νωρίς για συμπεράσματα. Οι Ελευσίνιοι του Τίμου Καβακα έδειξαν πιο έτοιμοι, ως γνωστόν θα αγωνίζονται στην Β’ Εθνική και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη σε ένα τέρμα που πέτυχε 35 ο Στεφάνοβιτς.

Την αποχώρησή τους από την Νίκη Καλής προανήγγειλαν δύο από τους πλέον αξιόλογους παίκτες του συλλόγου. Ο λόγος για τον επιθετικό Γιώργο Νικολαΐδη (Ντέμης) που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό Κυμίνων, ομάδα Α1 ΕΠΣΜ και τον Σταύρο Καραμπάση που μετακομίζει λόγω σπουδών στην Καβάλα και θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Καβάλας, ομάδα Α’ Κατηγορίας.

Ο γκολκιπερ Βασίλης Τσεντεμίδης από τον Άρη Λουτρακίου μετακόμισε στην γειτονική μαύρη θύελλα Λυκοστόμου.

Παρότι υπήρχε πρόταση από τον Αλμωπό ο γκολκιπερ Σίμος Μένιος, κατά πάσα πιθανότητα οδεύει προς την προοδευτική.

Κοντά στην αποχώρησή του από τον Όλυμπο Αψάλου βρίσκεται ο νεαρός επιθετικός Χρήστος Μουζάκι.

Στην συντοπίτισσα Ελπίδα θα αγωνίζεται ο Δημήτρης Απάζογλου που αποχώρησε από τον Εδεσσαϊκό.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρη η μετακίνηση του 16χρονου ταλαντούχουν αμυντικού Χρήστου Ηλιάδη από τον Όλυμπο Αψάλου σε άλλη ομάδα Α1.

Ο περσινός τεχνικός του Άρη Αθύρων Περικλής Παπακωνσταντίνου ανέλαβε πόστο τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης.

Στην απόκτηση του μέσου Κώστα Σταμανίκη (Λάρυ) από την Δόξα Π. Μυλότοπου προχώρησε ο νεοφώτιστος στην Α’ Κατηγορία ΜΑ Δροσερού.

Εξαιρετικά αμφίβολη φαντάζει η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας για τον Μακεδονικό Μεσημερίου λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά και μη γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Ο μεσοεπιθετικός Χρήστος Αδαμ από την Νίκη Βορεινού και επέστρεψε στην Ελπίδα Έδεσσας. Κοντά στην αποχώρησή του από τον ΜΑ Άρνισσας βρίσκεται ο Γρηγόρης Μπουζάκης που έχει πρόταση από ομάδα Α1.

Ο νεαρός επιθετικός Κώστας Δεληκώστας αποχώρησε από τον ΜΑ Άρνισσας για λογαριασμό της Ελπίδας Έδεσσας.

Ο γνωστός Μπέηλι, κατά κόσμον Γιώργος Σέλκος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Δωροθέας όπου θα βοηθάει και σαν παίκτης.

Εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη φαντάζει η κάθοδος της Δόξας Μανδάλου στο πρωτάθλημα της Α1.

Ο νεαρός μεσοαμυντικός Σταύρος Καραμπάσης της Νίκης Καλής οδεύει προς την ομάδα της Καβάλας λόγω σπουδών.

13 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη φαντάζει η κάθοδος της Δόξας Μανδάλου στο πρωτάθλημα της Α1. παιδια αυτο ειναι troll ετσι? δεν γινονται αυτα τα πραγματα δεν ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο στο μανδαλο αν ειναι αληθεια πρεπει να ξυπνησουν εκει περα.αν ειναι δυνατον να απαξιωθει ποδοσφαιρικα αυτο το χωριο ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ
    Υ.Γ. μακη γυρνα πισω τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδή μια ομάδα με νέα παιδια ολόκληρο Μάνδαλο δεν μπορεί να φιάξει? τόσα χρόνια στην Α1 μόνο μισθοφόρους πληρώναμε? κρίμα ένα τόσο μεγάλο χωριό να φτάνει στα άκρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εαν δεν κατέβει κάποια ομάδα στην Α1 προβλέπεται πρόστιμο απ ότι λένε.

      Διαγραφή
  3. aspis gupsoxoriou logou oikonomikwn provlimatwn malon den katevenei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o Selkos Beyli θα αναμορφώσει την Αναγέννηση Δωροθέας. Η Δωροθέα ανεβαίνει και επανέρχεται.Άιντε Αλμωπάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η Νεα Ζωη πότε θα κάνει ομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙ ΑΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ Α Κ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ?ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΣ ΞΥΠΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗ ΖΕΡΒΗ ΠΟΥ ΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΣΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ Κ ΕΙΧΕ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μανδαλο πρέπει να κατεβάσει ομαδα δεν γηνετε Α1 χωρίς το μανδαλο ΚΑΝΤΕ ΚΆΤΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι εγινε το νησι θα κατεβει φετος? απ οτι διαβασα παραπανω τουλαχιστον 7-8 παικτες λεει οτι φυγαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kala ekanan Kai efugan kuriakidhs kai tsentemidis den xreiazomaste sto loutraki tetoious paiktes ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News