Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

FT: Σχεδιάζουν κούρεμα τουλάχιστον 30% σε όλες τις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν στους Financial Times πως αυτό το σχέδιο και σενάριο αφορά τουλάχιστον μία τράπεζα από τις 4 συστημικές που υπάρχουν στην Ελλάδα

Ένα δημοσίευμα που προκαλεί τρόμο σε όλους τους Έλληνες πολίτες δημοσιεύουν οι Financial Times, το οποίο αναφέρει πως οι ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με την κυβέρνηση ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα πιθανό κκούρεμα των καταθέσεων, υπό το φόβο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

Μάλιστα, οι Financial Times επικαλούνται για το ρεπορτάζ τους, επιχειρηματίες και τραπεζίτες με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με τα σχέδια που αναφέρει το δημοσίευμα, θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων τουλάχιστον 30% και για ποσά άνω των 8.000 ευρώ. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στους Financial Times πως αυτό το σχέδιο και σενάριο αφορά τουλάχιστον μία τράπεζα από τις 4 συστημικές που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Η πηγή της εφημερίδας σημειώνει πως αυτό το κούρεμα θα συμβεί μετά την υπογραφή συμφωνίας και την επιστροφή της χώρας μας σε πρόγραμμα διάσωσης και θα αφορά μία προσπάθεια συνολικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, αξιωματούχοι της ευρωζώνης αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και πως δεν είναι αρμόδιοι για κάτι τέτοιο, δείχνοντας προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

---
Πηγή: newsit.gr

10 σχόλια:

  1. Θα μας γαμήσουν όλους!!!! Βέβαια αυτοί που δεν έχουν καταθέσεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε.Όμως αν δούλεψες 34 χρόνια και πήρες ένα κουτσουρεμένο εφάπαξ τι να κάνεις ; Ποιον να πρωτογαμήσεις για την καταστροφή σου; όσους κυβέρνησαν ή τον Τσίπρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφαπαξ? 34 χρονια? προνομοιουχος ο τυπος, εγω θα παρω τ αρχιδια μου και θα δουλεψω εως 67, αρα εγω μαλακα, εσυ εξυπνο

      Διαγραφή
  2. Η ελπιδα ηρθε!!οπιος θελει να αυτοκτονησει ψηφηζει οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρόμο προκαλεί στους πολίτες που έχουν πάνω από 8000 γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μολις διαψευσθηκε το παραπανω αρθρο των ft. ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δουμε τι αλλο θα προσθεσουν στην προπαγανδα οι μνημονιακοι...ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oxi lene mono auti pou exoun Dania pou nomizoun oxi 8a diagrafou alla kanoun onoira triplasio 8a to plirosoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα πια ολα παίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειπα να μην ψηφισω,αλλα με αυτα που βλεπω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News