Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Τι λέει η Ιερά Σύνοδος για τη διανομή της Καινής Διαθήκης που παρατηρείται και στην Αλμωπία

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό

Την αντίθεσή της προς τη νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» και την προσηλυτιστική δραστηριότητα που εμφανίζει, εκφράζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, ανακοινώνει ότι η εν λόγω οργάνωση προγραμματίζει για μία ακόμη χρονιά, σε συνέχεια προηγούμενων, σύνολο ενεργειών με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 8», που θα έχουν πεδίο δράσης στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας, μεταξύ 8 - 16 Ιουλίου 2015. Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι «η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη».

Επιπρόσθετα, διευκρινίζει ότι η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν και ταυτοχρόνως υποστηρίζει ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».

Τέλος, τονίζει πως προβαίνει στην υπενθύμιση για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

14 σχόλια:

  1. Τελικά τι να κάνουμε να τα κρατήσουμε;;;;;; δεν έχουμε καταλάβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη τα κρατατε καψτετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το να διαβαζει καποιος την καινη διαθηκη απο οποιον και αν προερχεται μονο καλο του κανει

      Διαγραφή
  3. εμεις ρωτησαμε παπ
    α και μας ειπε νατα καρατησουμε μονο τα ψηλα βιβλιαρακια να καψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Καινή Διαθήκη ειναι η εγκεκριμενη μεταφραση απο το πατριαρχειο να την κρατησετε και να πεταξετε το υπολοιπο προσηλυτιστικο υλικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η συγκεκριμενη καινη διαθηκη εχει μονο τη μεταφραση στη δημοτικη δεν εχει και το κειμενο και στα αρχαια διπλα οπως συνηθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί να κάψετε;.
    Ανακύκλωση δεν έχει στην Αριδαία;
    Βέβαια η ερώτηση των περισσοτέρων είναι λάθος.
    Όχι "να τα κρατήσουμε;", αλλά η σωστή ερώτηση είναι: "να τα διαβάσουμε;", "να τα πιστέψουμε;", "αξίζει τον κόπο να χάσω τον χρόνο μου;", "είμαι τόσο χαζός που διαβάζοντας μία μακακία κινδυνεύω να προσυτηλιστώ;","είναι το χαρτί ανακυκλώσιμο;" κλπ.
    Βέβαια μια Καινή Διαθήκη στο σπίτι δεν πιάνει και πολύ χώρο, οπότε εφόσον αυτή είναι εγκεκριμένη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμμα θέλαν να μας δώσουν δώρο την Καινή διαθήκη μπορούσαν να τα είχαν στην εκκλησία και απο εκι να τα περνάμε τώρα δεν ξέρουμε ποιός τα μοίρασε και τι σκοπό έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτη η καινη διαθηκη ειναι η ιδια ακριβως με αυτη της εκκλησιας απλα περιεχει μονο την μεταφρση στην δημοτικη και οχι το αρχαιο κειμενο. Εκδωθηκε απο την Ελληνικη Βιβλικη εταιρεια και εχει ολες τις απαραιτητες εγκρισεις και ειναι η ιδια που μοιραζαμε εμεις στο χωριο μου οταν ημουν επιτροπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ενδεχόμενο να μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας αντί να τρέχετε στους παπάδες,δε παίζει καν,ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελληναρες μου ...τι πάθατε γιατί τόση αναστάτωση.. Τρέξτε να υμνήσεται τον Γιαχβέ και την ιερή Σιών...τους προγόνους μας Αβραάμ,Ισαάκ,Ιακώβ,και λοιπούς..μην ασχολείστε τώρα με αλλοθρησκους και αιρετικούς,είμαστε Έλληνες ορθόδοξοι εμείς γιατί Να το κρυψωμεν άλλωστε..ορθόδοξια η θάνατος..ανάψτε και ένα κεράκι και πείτε ένα μεγάλο αλιλουιαχ και δόξα στον Γιαχβέ τον παντοδύναμο...και μην ξεχάσετε διαβάζουμε παλαιά και καινη διαθήκη τα σύμβολα πίστεως του ελληνισμου για να ξέρουμε που πάμε και που πηγαίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπεεεεεεεε, πρόβατα, δεν έχετε, κρίση πρέπει να πάρετε την έγκριση των παπάδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News