Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία - Κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις

- O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά στις Κασσάνδρες

Αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και ότι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι θετική για την ελληνική οικονομία δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών, της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ούτε για τους μισθούς ή τις συντάξεις ούτε για τις τράπεζες και τις καταθέσεις, και κάλεσε όλους να κλείσουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες και τους κινδυνολόγους, διότι, όπως είπε, μπορεί να υπάρξουν πιέσεις, και να υπάρξουν πολλοί που μπορεί να δημιουργήσουν μια ψευδή εικόνα κινδύνου.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις διαπραγματεύσεις, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των θεσμών, αλλά και για διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών όπου προήδρεύσε σύσκεψης της διαπραγματευτικής ομάδας, μίας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με εκείνη του Brussels Group.

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα αιφνιδίασε τους πάντες και για άλλους θεωρείται κίνηση στήριξης στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά για άλλους δείχνει πως ο κ. Τσίπρας παίρνει την κατάσταση πλέον στα χέρια του.

Η έκτακτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών (σ.σ. κάτι ανάλογο είχε κάνει σε ανάλογη κρίσιμη στιγμή και ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν ανασχηματίσει τον Γιάννη Στουρνάρα) έρχεται λίγη ώρα μετά την απόφαση της ΕΚΤ να "παγώσει" τον ELA. Μια απόφαση που σύμφωνα με την κυβέρνηση έγινε γιατί "δεν το ζήτησε η Τράπεζα της Ελλάδος".

Έρχεται επίσης μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιού στον Έλληνα πρωθυπουργό, στο οποίο του ζήτησε να κλείσει άμεσα η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.

Το μόνο δεδομένο είναι πως η απόφαση του πρωθυπουργού δείχνει την κρισιμότητα των στιγμών, την ώρα που αυξάνονται οι πιέσεις να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατό. 

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News