Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΒΟΜΒΑ μεγατόνων: Στον «αέρα» οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αλμωπίας - Υπάλληλοι διεκδικούν 445.000 ευρώ

34 υπάλληλοι των παιδικών σταθμών διεκδικούν το «αστρονομικό» για τα σημερινά δεδομένα ποσό των 445.000 ευρώ το οποίο προκύπτει σύμφωνα με τα δικαστήρια από κάποιο επίδομα που δικαιούνταν όμως δεν έλαβαν

Στον «αέρα» βρίσκονται πλέον και δια στόματος Δημάρχου οι παιδικοί σταθμοί της Αλμωπίας, εξαιτίας μιας δικαστικής υπόθεσης η οποία έχει εκδικαστεί εις βάρος του Δήμου.

Συγκεκριμένα, 34 υπάλληλοι των παιδικών σταθμών διεκδικούν το «αστρονομικό» για τα σημερινά δεδομένα ποσό των 445.000 ευρώ το οποίο προκύπτει σύμφωνα με τα δικαστήρια από κάποιο επίδομα που δικαιούνταν όμως δεν έλαβαν.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΚΠΑ Τόλης Οργαντζόγλου επικαλούμενος τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ανέφερε ότι «η πρώτη απόφαση δημοσιεύθηκε 30/11/2011 και δεν ασκήθηκε έφεση, ενώ η δεύτερη απόφαση εκδόθηκε για τελεσιδικία 10/4/2013 και πάλι δεν ασκήθηκε έφεση».




Την παθητική αυτή στάση στηλίτευσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο Ενιαίος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός δεν παραστάθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για να υποστηρίξει τις θέσεις του και να στηρίξει το συμφέρον του».

Επίσης, ο κ. Μπίνος έκανε μια δήλωση η οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για λουκέτα στους παιδικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «σήμερα αν κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί θα έχουμε ευθύνη όλοι, και αυτοί που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την υπόθεση στα χέρια τους αλλά και όσοι δεν κατανοούν τις οικονομικές δυσκολίες και επιμένουν να είναι αδιάλλακτοι».



Το 2013 Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ ήταν η Κατερίνα Μπαγκή η οποία κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε πως δεν έχει νομικές γνώσεις και γι’ αυτό είχε απευθυνθεί στο νομικό σύμβουλο και στον Συμπαραστάτη του Δημότη Σταύρο Κλεισούρη, οι οποίοι ήταν αυτοί που την είχαν συμβουλεύσει όπως είπε η κα Μπαγκή "να μην πάμε σε έφεση και να ζητήσουμε τελεσιδικία της υπόθεσης από την Βέροια" και μάλιστα όπως είπε έχει και μάρτυρα γι’ αυτό το περιστατικό.



Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια μετά από αυτή την αποκάλυψη της κ. Μπαγκή, είναι ποιοι ήταν οι λόγοι που υπήρξε μια τέτοια παρότρυνση, τη στιγμή που για άλλες υποθέσεις κάποιοι κόπτονταν –και ορθώς έπρατταν- να υπάρχει νομική εκπροσώπηση του Δήμου.

Γιατί λοιπόν σε αυτή την περίπτωση δεν ακολουθήθηκε η ορθή διαδικασία; Ποιοι είναι οι λόγοι που ο Δήμος διατήρησε αυτή την παθητική στάση;

Κατά τη γνώμη μας, κάποιοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

13 σχόλια:

  1. Όλοι καθαροί την καμπούρα τους.Ευθύνες ο ένας στον άλλον.Δηλ. 2 τετραετίες είναι αυτή η ιστορία,τώρα ξύπνησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. einai tragikoi oloi tous!!!!!!dn mporoyn n t broyn metaxi tous th t broyn m tn dimo.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ: Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ Κ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ! ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΕΓΑΤΕ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.... ΤΩΡΑ ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;;; ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΥΤΕΣ Κ ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑ! ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΗΛΙΟ. Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΤΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ) Κ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΦΛΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ......ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ Κ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΕΚ ΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΟΤΙ Κ ΣΕ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ. . Κ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ..... ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ...ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Η ΚΑΤΑΔΥΣΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ! ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΙ, ΤΩΡΑ ΒΑΣΙΛΕΨΕ Ο ΗΛΙΟΣ.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O sigkekrimenos einai o monos pou mporei na milaei gia e8elontismo.opoios ekane tin kyriaki poy mas perase mia bolta apo garefi 8a eide ton e8elontismo toy kyrioy gewrgioy stamatiste epiteloys tis laspologies

      Διαγραφή
    2. ΓΑΡΕΦΙ; ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

      Διαγραφή
    3. To oti xekinise apo kapou shmainei oti de menei mono sta logia o sygkekrimenos.egw pantws den exw dei allo eklegmeno na ka8arizei

      Διαγραφή
    4. Pane se enan ofthalmiatro tote!

      Διαγραφή
    5. Den pas esy kalytera kolimene?

      Διαγραφή
  4. ρε παιδιά πως κάνετε. Ετσι. Παντού βλέπετε συνωμοσίες. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται το εφάπαξ και την σύνταξη και τα διεκδίκησαν. Τι εφέσεις και βλακείες;
    Θα τα πάρουν κανονικά επειδή πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωπα ρε μεγαλε. Την ιδια διεκδικηση εκαναν σε πολλους δημους της χωρας. Αλλά οι δημοι εκεινοι ασκησαν εφεση και οι εργαζομενοι εχασαν στα δικαστηρια. Στο δικο μας δημο την εκαναν γαργαρα την εφεση. Και ετσι μονο στο δικο μας δημο καλουμαστε να πληρωσουμε αποζημιωσεις με κινδυνο να κλεισουν οι παιδικοι σταθμοι. Ερώτηση: Η κυρια Μπαγκη λεει οτι συμβουλευτηκε τον Κλεισουρη και το δικηγορο του δημου. Γιατι συτοι της ειπαν να μην ασκησει εφεση;;;;;

      Διαγραφή
  5. όπως σε άλλους Δημους έτσι κι εδω θα είναι.Δεν χρειάζονται υπερβολές από κανέναν.Ο Δήμαρχος θα προσπαθήσει για το καλύτερο.Όλοι συνδημότες είμαστε.Και ο δήμαρχος να αξιοποιήσει καλύτερα τον πασόη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΛΕΤΕ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΕΝΩ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ. ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΠΑΝΤΩΣ, ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Η ΜΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ( ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΓΚΗ) ? Η ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ " ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΗ" ΟΠΩΣ Η ΙΔΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ? ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ? ΓΙΑ 450.000 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ? ΜΕ ΕΝΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑ, ΡΩΤΗΣΑ, ΕΧΩ ΜΑΡΤΥΡΑ...ΚΑΘΑΡΙΣΕ????

      Διαγραφή
  6. Ένας ακαμάτης νομικός σύμβουλος, ένας κατά φαντασίαν εισαγγελέας και ένας αχυράνθρωπος δήμαρχος δεν είναι αρκετοί για να απαλλάξουν την κατά τ΄αλλα ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής πρών πρώεδρο των Π.Σ.
    Ο πρώην δήμαρχος αποτελεί το παράδειγμα για την κυρία που κατηγορείται αφού το ίδιο έπραξε απέναντι στους εργολάβους που προχώρησαν σε κατασχέσεις εις βάρος του δήμου στον πρώτο χρόνο της θητείας του, ανεμπόδιστα και χωρίς την άσκηση οποιουδήποτε ένδικου μέσου από την πελευρά του δήμου. Το ότι ανάμεσα σε αυτούς υπήρχαν πολιτικοί του φίλοι, υποψήφιοι με τον συνδιασμό του και χωριανοί του είναι απλώς σύμπτωση.
    Στην περίπτωση αυτή ο εισαγγελέας του δήμου δεν αντιλήφθηκε τίποτε. Για τον νομικό σύμβουλο δεν μπορώ να πώ, δεν προλάβαινε ο άνθρωπος. Το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο στο γραφείο του. Η νέα δημοτική αρχή έχει ευθύνη. Πρέπει να αναζητήσει ευθύνες για την ζημία που υπέστει ο δήμος από παρόμοιες πρακτικές της προηγούμενης δημοτικής αρχής οι οποίες δεν αποτελούν απλή παράλειψη αλλά έγιναν με δόλο αφού παρά τις φωνές που ακούστηκαν άγιναν κατ΄εξακολούθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News