Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Χάος για τα σύνορα και τους μετανάστες - Ο Σαμαράς μιλά για άνοιγμα συνόρων

Άμεση ήταν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην σκληρή ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων

Μείζον πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί με κόντρες και αψιμαχίες από το γεγονός πως η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να προωθήσει αλλαγές στον τρόπο κράτησης των παράνομων μεταναστών.

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς αργά το βράδυ έκανε δήλωση, όπου χαρακτήρισε απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι, να κυκλοφορού8ν στα κέντρα των πόλεων. Επισημαίνει δε χαρακτηριστικά πως "σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής!


"Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη. Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση".

Εκτός από τη δήλωση του κ. Σαμαρά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων εξόργισε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Άμεση ήταν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην σκληρή ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων. Στην ανακοίνωση το υπουργείο αναρωτιέται εάν όλα όσα υποστηρίζουν οι συνοριοφύλακες είναι αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών;

Και συνεχίζει η ανακοίνωση πως τα όσα λέγονται για τα κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας. Ωστόσο, σε αυτή την ανακοίνωση δεν δίνεται καμία απάντηση ούτε για το ποιό θα είναι το καθεστώς για τους μετανάστες στα κέντρα κράτησης και πώς θα αφήνονται ελεύθεροι ούτε για το πως θα χειριστεί η κυβέρνηση το θέμα των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, όταν εντοπίζονται, θα δίνεται το περιθώριο 30 ημερών στους παράνομους μετανάστες να βγουν από τη χώρα ή να αιτηθούν ασύλου και σε περίπτωση που δεν το κάνουν και συλλαμβάνονται ξανά τότε θα ακολουθείται η διαδικασία της απέλασης.

Αναφορικά με τα κέντρα κράτησης, οι παράνομοι μετανάστες θα αφεθούν ελεύθεροι και πούλμαν θα τους μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, δεν θα αφήνονται ελεύθεροι χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, για να αφεθεί ένας μετανάστης ελεύθερος ακόμα κι αν είναι παράνομος, θα πρέπει να έχει κάνει αίτηση για παροχή ασύλου. Επιπλέον θα πρέπει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης μέχρι έξι μήνες και φυσικά να μην έχει απασχολήσει ποινικά την αστυνομία. Αφού πληροί αυτές τις προϋποθέσεις τότε ο μετανάστης θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσει τόπο κατοικίας και αφού αυτό το μέρος ελεγχθεί από την αστυνομία, τότε και μόνο θα αφήνεται ελεύθερος.

Μάλιστα, όσοι αφήνονται ελεύθεροι θα πρέπει είτε μία φορά την εβδομάδα είτε δύο φορές το μήνα να δίνουν το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

---
Πηγή: newsit.gr

4 σχόλια:

  1. φουμαρα ,παραμυθάκια όνειρα του αντωνάκη να τρομάξει πάλι τον κόσμο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σαμαρας δεν ειχε ανοιξει τα συνορα στην αλβανια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση χρηματισμούΧαϊκάλη είναι αυτός που υπόγραψε το έγγραφό χωρίς να ξέρεις τίποτα ο αρμόδιος υπουργός. Αστραπιαία αναμεταδόθηκε η είδηση αργά το βράδυ από τον εμερόληπτο ΣΚΑΙ και σε πλήρη ετοιμότητα ήταν στελέχη της ΝουΔου(π.χ.Μουμπούκος) που ήξεραν το έγγραφο πριν τον υπουργό να σιγοντάρουν
    Η Νουδούλα ξεπέρασε τον εαυτό της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΝΔ ζεί σε εποχές που ο κόσμος μάσαγε αβέρτα κουτόχορτο....μιλάει και ο Αντωνάκης Σαμαράς που την δεκαετία του ΄90 άνοιξε διάπλατα τα σύνορα με την Αλβανία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News