Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Βουλευτές ΝΔ κατά της Κυβέρνηση: «Πρωτόγνωρη "υφαρπαγή" των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Θέτουν το ζήτημα της ενδεχόμενης επιβολής προστίμων από την ΕΕ για την απόφαση μεταφοράς διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεκαέξι βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση με την οποία εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης για την «πρωτόγνωρη «υφαρπαγή» των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ» όπως υποστηρίζουν.

Σε ερώτηση προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών οι 16 βουλευτές με επικεφαλής την Φωτεινή Αραμπατζή, επισημαίνουν ότι η αγωνία του αγροτικού κόσμου χτυπάει κόκκινο για την μετάθεση στο άγνωστο των πληρωμών, που δικαιούνται και βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και η δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου, που ενόψει μάλιστα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Ζητούν δε να πληροφορηθούν για την τύχη των δικαιούμενων πληρωμών των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως οι καταβολές της συνδεδεμένης ενίσχυσης βαμβακιού, της ολοκληρωμένης των τεύτλων, των προγραμμάτων της βιολογικής κτηνοτροφίας και γεωργίας, του υπολοίπου της εξισωτικής του 2014 και των διορθώσεων για τα έτη 2013 και 2012.


Ομοίως θέμα θέτουν για τις πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης για τα έτη 2014 και 2013, την επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου σε σημαντικό αριθμό αγροτών καθώς και την τύχη των πληρωμών των προγραμμάτων «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Επιπροσθέτως θέτουν το ζήτημα της ενδεχόμενης επιβολής προστίμων από την ΕΕ για την απόφαση μεταφοράς διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την εποπτεία της ΤτΕ καθώς και το αν η χρήση κοινοτικών κονδυλίων για την αγορά repos είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές: Δαβάκης Αθανάσιος ( Λακωνίας), Σταικούρας Χρήστος (Φθιώτιδας), Γεωργαντάς Γιώργος ( Κιλκίς), Κέλλας Χρήστος ( Λάρισας) , Αντωνίου Μαρία ( Καστοριάς), Αναστασιάδης Σάββας ( Β Θεσσαλονίκης), Αντωνιάδης Ιωάννης ( Φλώρινας), Βεσυρόπουλος Απόστολος ( Ημαθίας) , Κυριαζίδης Δημήτρης (Δράμας), Ανδριανός Ιωάννης ( Αργολίδας) , Αυγενάκης Ελευθέριος ( Ηρακλείου) Σκρέκας Κωνσταντίνος ( Τρικάλων), Στύλιος Γιώργος ( Αρτας), Βλάσης Κωνσταντίνος ( Αρκαδίας), Δήμας Χρίστος ( Κορινθίας)

9 σχόλια:

  1. ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ .ΑΠΟ ΠΕΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές είναι ουσιαστικές παρεμβάσεις. που αφορούν τους Αγρότες.
    Δίχως Δημιουργικές ασάφειες και πολιτιγκανιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπηρχαν φήμες οτι πηραν χρήματα που πηγαιναν στους κτηνοτρόφους και τα 'εδωσαν αλλου...προεκλογικά.....χμ...το έχει ακουσει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα ρε δικα μας λεφτα τα περνουν για μισθους?ας μεινουν απληρωτοι οι του δημοσιου η ας παρουν τα μισα.σε εμας πως γινεται αυτο δλδ?εμεις δεν εχουμε αναγκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι τους ψηφισατε να τους χαιρεστε, αυτοι είναι αλήτες όχι μονο ψευτες!
    Στη ΔΕΗ αύξηση , ΕΡΤ με αύξηση ανταποδοτικό κ τις επιδοτήσεις οπου θέλουν..ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;; ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ. ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. plhrwste tous neous agrotes ta dikaiwmata tous reeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o upourgos mas ekane ta panta na plirwtheis k eixe ena programma pou genika tha mas allaze epipedo k oxi mono twra kales palies epoxes k exei akoma polu dromo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News