Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Νέο σύστημα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών - Τι αλλάζει

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της νέας ηγεσίας οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν εκτός δημοσίου θα επαναπροσληφθούν

Νέα κυβέρνηση, νέες αλλαγές στην Παιδεία. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από τα χείλη της ηγεσίας του υπουργείου έρχονται αλλαγές τόσο στη λειτουργία των σχολείων, όσο και στις προσλήψεις, αλλά και τις συνταξιοδοτήσεις των δασκάλων και των καθηγητών.

Σε ό,τι αφορά σε όσους θέλουν να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται στο να βάλει τέλος στις συνταξιοδοτήσεις μέσα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι οποίες αναγκάζουν το υπουργείο σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών ή σε προσλήψεις αναπληρωτών.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της νέας ηγεσίας οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν εκτός δημοσίου θα επαναπροσληφθούν.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις αλλάζει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών και με βάση το νέο σύστημα θα προσμετρώνται η προϋπηρεσία, τα μεταπτυχιακά, αλλά και τα υπόλοιπα προσόντα που διαθέτει κάποιος.

Την ίδια ώρα οι συγχωνεύσεις που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση θα αξιολογηθούν από την αρχή και εάν χρειαστεί θα λειτουργήσουν ξανά κάποιες σχολικές μονάδες.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών καταργούνται οι υπάρχουσες διατάξεις και θα εξεταστεί νέο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News