Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μητροπολίτης Αργολίδας: «Καλά έκανε ο Τσίπρας και δεν ορκίστηκε»

«Tο να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο που είναι κατά του όρκου το θεωρώ απαράδεκτο, γι' αυτό και πολύ καλά έκανε ο κ. πρωθυπουργός που δεν ορκίστηκε και μακάρι να ‘ρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος. Ας βρεθεί κάτι άλλο»

Είναι απαράδεκτο να ορκιζόμαστε, σημείωσε με δηλώσεις του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο οποίος τάσσεται κατά της χρήσης του θρησκευτικού όρκου, ακόμα και στα δικαστήρια, υπογραμμίζοντας μάλιστα, πως καλά έκανε ο πρωθυπουργός και δεν ορκίστηκε.

"Εγώ είμαι κατά της θρησκευτικής ορκωμοσίας όχι μόνο στην Βουλή, όχι μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στα δικαστήρια. Είναι απαράδεκτο να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αργολίδας.


Ο κ. Νεκτάριος τόνισε πως, «το να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο που είναι κατά του όρκου το θεωρώ απαράδεκτο, γι' αυτό και πολύ καλά έκανε ο κ. πρωθυπουργός που δεν ορκίστηκε και μακάρι να ‘ρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος. Ας βρεθεί κάτι άλλο».

11 σχόλια:

  1. Είναι πολύ ωραίο που μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό έφερε στο προσκήνιο τέτοιες συζητήσεις. Να σπάσουν μερικά ταμπού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμένουμε με αγωνία την ανακοίνωση του πάτερ της ιεράς μονής Προμάχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεμίσαμε άθεους κομμουνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεμίσατε άθεους τελεία. Είναι προσωπικό θέμα η πίστη και δεν πρέπει να επιβάλλεται πουθενά. Είδαμε τόσα χρόνια και τους δήθεν Χριστιανούς που ορκίζονταν στο ευαγγέλιο που μας κατέντησαν. Είναι βλασφημία να ορκίζεσαι στο Ευαγγέλιο και να κατακλέβεις τον κόσμο. Καλά τα λέει ο Νεκτάριος.

      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ -ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ .....ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ !!!!!!

      Διαγραφή
  4. ΤΗ ΑΣΚΙΜΕΣ ΜΕΡΑΙΣ ΕΡΧΩΝΤΕ ΣΗΜΠΑΤΡΗΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥ ΑΡΗΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΑΙ ΤΙ ΧΟΡΑ; ΑΚΩΜΑ ΚΕ Η ΙΕΡΗΣ ΑΛΑΚΣΟΠΗΣΤΙΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπορει να πιστευει οπυ θελει,αλλα δεν μπορει να το παιζει αθεος και να πιγενει στο αγιο ορος,δε μπορει να πιγενει στο αγιο ορος κια να το παιζει πιστος και ευλαβης και μετα να δινει πολιτικο ορκο ,αποφασισε τι εισαι και μη εμπαιζεις με το λαο δεν ειναι ηλιθιος,πρεπει να ξερει με ποιον εχει να κανει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγε στο Όρος και δήλωσε ευλαβής; Πού το είδες αυτό;
      Βλέπεις οράματα ή απλά από φυσική αδυναμία αδυνατείς να καταλάβεις ό,τι βλέπεις γύρω σου;
      Ό λαός έχει να κάνει με κάποιον που είναι άθεος(δικαίωμά του) αλλά σέβεται την πίστη των άλλων(υποχρέωσή του) και εκτιμά και ενδιαφέρεται για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας του.(υποχρέωσή του) Τόσο απλά.

      Διαγραφή
  6. 8.38 ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ,Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς με γρίφους γέροντα. Πότε μετά; Στη Δευτέρα Παρουσία;

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλά τα λέει ο Μητροπολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News