Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Καρασμάνης: «Να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες και το σημαντικό έργο του τελευταίου 6μήνου»

Καρασμάνης: «Να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες προσπάθειες και το σημαντικό έργο του τελευταίου 6μήνου»

Την πεποίθησή του ότι ο πρωτογενής τομέας, πρωτίστως ο αγροτικός, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον βασικό μοχλό ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, προέταξε ο Γιώργος Καρασμάνης στην ομιλία του κατά τη διαδικασία παράδοσης στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν που, όπως είπε, συμπίπτει με μια κρίσιμη καμπή με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και του καινούργιου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας.

Αναφέρθηκε στην σημαντική προσπάθεια που έγινε στο μόλις ένα εξάμηνο της υπουργίας του, προκειμένου να προετοιμαστεί και να θωρακιστεί ο αγροτικός τομέας απέναντι στις νέες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα και να μπορέσει ισότιμα και δημιουργικά να ανταποκριθεί στις νέες ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις: Στην προετοιμασία για την εκπόνηση του Εθνικού Φακέλου για την εφαρμογή της καινούργιας ΚΑΠ, στον αγώνα δρόμου - σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς - ώστε να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα εργαλεία που προσφέρει η νέα ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική.

Χαρακτήρισε αυτήν την προσπάθεια ως μια ¨καλή μαγιά¨ για τη νέα ηγεσία, ευχόμενος να αξιοποιηθεί και να συνεχιστεί, προς όφελος των αγροτών μας. Διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα των κτηνοτρόφων μας για την ολοκλήρωση της πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 υπάρχουν, όπως επίσης ότι πρέπει να συνεχιστεί και η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αντιστάθμιση των απωλειών των Ελλήνων παραγωγών φρουτολαχανικών από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και το μετέπειτα ρωσικό εμπάργκο.

Ειδικότερα για το τελευταίο, ο Γιώργος Καρασμάνης ενημέρωσε ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αυτή τη στιγμή πολύ καλό. Παρέδωσε δε τον ολοκληρωμένο φάκελο που έχει κατατεθεί στην Κομισιόν για αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία πριν από την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο για τις οποίες διεκδικούμε 60 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είπε, το αίτημά μας αυτό έχει γίνει ενθέρμως αποδεκτό από τον αρμόδιο Επίτροπο και είναι πλέον θέμα άσκησης πίεσης προκειμένου να πάρουμε αυτά τα χρήματα και να ισοσκελίσουμε αυτά που δώσαμε με τρόπο απόλυτα νόμιμο και διαφανή. Χρήματα τα οποία κατανείμαμε όχι αυθαίρετα αλλά σύμφωνα με τον πίνακα που έχουμε καταθέσει στην Επιτροπή για τις ζημιές κάθε Νομού.

Παρέδωσε ακόμη τις τεκμηριωμένες προτάσεις – που μπορούν να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή - για τις ουσιαστικές βελτιώσεις στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Προτάσεις ρεαλιστικές και προσαρμοσμένες στις τοπικές και ευρωπαϊκές συνθήκες. Δυστυχώς, όπως επισήμανε, είναι το μόνο σημείο στο οποίο υπήρξε διχογνωμία με το κόμμα της συγκυβέρνησης, καθώς ο ίδιος δεν είχε ούτε την αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ ούτε και την νομοθετική πρωτοβουλία για θέματα του Οργανισμού.

Υπάρχει επίσης, τόνισε, έτοιμη η μελέτη για τη διεκδίκηση του προγράμματος των 200 εκατομμυρίων ευρώ, από κοινοτικά κονδύλια, για την ενίσχυση του Ταμείου του ΕΛΓΑ, μείζον ζήτημα για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και για το οποίο είναι επίσης θετικό το κλίμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέληξε ότι, προσωπικά, είναι διατεθειμένος να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια της νέας ηγεσίας και ότι, ως βουλευτής, θα στηρίξει στο Κοινοβούλιο κάθε δημιουργική πρωτοβουλία. Αυτό, διότι εκτιμά ότι πρέπει να εγκαινιάσουμε επιτέλους μια νέα εποχή εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας και ότι οι καιροί των διαχωριστικών γραμμών, της στείρας αντιπαράθεσης και αντιπαλότητας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

4 σχόλια:

  1. Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ για τη δέσμευση Σαμαρά περί καταβολής των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους την Τετάρτη προ των εκλογών. Όπως έλεγαν χθες στη Βουλή βουλευτές της ΝΔ ενώ ο πρόεδρος είχε υποσχεθεί στην ομιλία του στην Καλαμάτα ότι θα πιστώνονταν αμέσως οι λογαριασμοί των 70.000 δικαιούχων τελικώς ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης παρέκαμψε την εξαγγελία , πήρε τα χρήματα και τα πίστωσε στους λογαριασμούς των λίγων χιλιάδων ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας , δηλαδή της εκλογικής του περιφέρειας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να επανεκλεγεί βουλευτής αλλά η ΝΔ να χάσει 70.000 σταυρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξυπνήστε ταγάρια διαβάστε καλά τις ανακοινώσεις του και αφήστε την παραπληροφόρηση. Τα λεφτά των κτηνοτρόφων είναι κλειδωμένα. Από τα 120 εκατ που δικαιούνται για την εξισωτική αποζημίωση του 14 έχουν δοθεί τα 60, τα υπόλοιπα θα δοθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα μετά την εξέταση των ενστάσεων, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τα πάρουν τον Οκτώβριο του 2015. Τα χρήματα των ροδακινοπαραγωγών δεν έχουν καμία σχέση με τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης του 14, γιατί προέρχονται από άλλον κωδικό και όπως έχει πει στην ομιλία του ο Καρασμάνης έχουν δοθεί με νόμιμο και διαφανή τρόπο. Ξυπνήστε ταγάρια!!!

      Διαγραφή
  2. Mono gia th parti toy den toys thelei aytous h nd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ν ΠέλλαΣ είναι μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News