Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Επιστρέφουν στο Δημόσιο εως 3.500 απολυμένοι μέσα στον επόμενο μήνα

Θα γίνουν λιγότερες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015 από τις 15.000 που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό για να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος

Μέσα σε ένα μήνα επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.500 έως 3.500 απολυμένοι, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους που απομακρύνθηκαν με τη διαθεσιμότητα και είναι:

- Καθαρίστριες

- Σχολικοί φύλακες

- Καθηγητές ΕΠΑΛ

Ο νέος υπουργός μάλιστα μίλησε και για επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομενων της πρώην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας όμως πως το θέμα αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα άλλου υπουργού.

Σύμφωνα με τον κύριο Κατρούγκαλο δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις αλλά για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Αξίζει να σημμειωθεί η απάντηση του υπουργού όταν ρωτήθηκε πως θα βρεθούν τα χρήματα για να επιστρέψουν στο Δημόσιο 3.500 άτομα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κύριο Κατρούγκαλο θα γίνουν μέσα στο 2015 λιγότερες προσλήψεις από τις 15.000 που είχαν προβλεφθεί, ώστε να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος.

 

5 σχόλια:

  1. Για το ιδιωτικο ουτε λογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών με τι μισθό θα ξαναπροσληφθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γυρνάμε στα κατάλοιπα του ΠΑΣΟΚ όπου θα προσληφθεί το κάθε κομματόσκυλο, δίχως αντικειμενικά κριτήρια. Αυτοί που βολεύτηκαν επί ΠΑΣΟΚ και τους έδωσαν πόδι την τελευταία 4ετία, πάλι θα φάνε τα λεφτουδάκια του κόσμου. Πάλι θα ξεκινάν απεργίες (βλέπε ΝΕΡΙΤ - παλιά ΕΡΤ κτλ). Αίσχος και ντροπή. Ναι στις προσλήψεις με Αντικειμενικά κριτήρια. Όχι στις προσλήψεις των απολυμένων κομματόσκυλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις αλλά για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων
    Επιστρέφουν όσοι δικαιώθηκαν δικαστικά και ο Μητσοτάκης δεν εφάρμοζε τις δικαστικές αποφάσεις. Μάθετε να τα διαβάζετε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το πασοκ επιστρεφει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News